Xirinacs
El documental que recupera la figura del lluitador pels drets i llibertats del poble català
Memòria independentista
Llibertat.cat impulsa un documental sobre Lluís Maria Xirinacs

El portal independentista ha iniciat una campanya de micromecenatge a Verkami

30/06/2014 Comunicació

Llibertat.cat ha decidit impulsar un documental sobre Lluís Maria Xirinacs en col·laboració amb la Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs. El diari digital ha iniciat aquest dilluns la campanya de micromecenatge a Verkami que ha de recaptar els 12.000 euros necessaris per fer possible la realització d'aquest nou treball audiovisual, el qual pretén recuperar la figura del polític, escriptor, sacerdot i activista que fou un referent i un lluitador incansable pels drets humans, socials i nacionals del poble català. El lloc web del documental és xirinacs.llibertat.cat.

No és el primer cop que Llibertat.cat aposta pel micromecenatge per dur a terme projectes audiovisuals. L'any 2012 aquest mitjà de comunicació va dur a terme una campanya de micromecenatge per a finançar el documental L’Operació Garzón contra l’independentisme català coincidint amb el vintè aniversari dels fets. El documental abordava la ràtzia repressiva contra l'independentisme català que va perseguir i torturar 38 independentistes que estaven acusats de pertànyer a Terra Lliure.

Durant els 40 dies de recollida de fons el projecte va recaptar 10.725 euros (se'n demanaven 6.000) gràcies a les aportacions d'un total de 277 mecenes. L'èxit de la campanya de micromecenatge va permetre que l'obra fos traduïda al castellà i a l'anglès. A més, es van realitzar desenes de presentacions del documental arreu dels Països Catalans.

Recuperar la figura de Xirinacs

Xirinacs, el documental, vol recuperar, abordar i aprofundir en la figura de Lluís Maria Xirinacs; mostrar com el fill d’una família benestant, ordenat sacerdot de jove, va acabar essent un lluitador incansable en els seus intents de renovar l’Església, l’Estat i el sistema polític a partir de la defensa dels drets humans.

L'obra, que estarà realitzada per Zeba Produccions, la mateixa productora del documental sobre l'Operació Garzón, farà una evolució cronològica de la vida de Xirinacs, destacant tots els episodis de la seva lluita contra el poder en el context en què succeïren. El treball deixarà que parlin els seus amics, la gent que el va conèixer i donarà veu a periodistes, sociòlegs i historiadors perquè parlin d’ell i de les diferents etapes que va viure i perquè contextualitzin els fets.

El documental recuperarà els episodis més destacats de la trajectòria de Xirinacs i donarà a conèixer les motivacions d’aquest excapellà que va acabar passant per la presó, que va acabar fent vagues de fam i enfrontant-se al poder.

Recompenses

El pressupost per a la realització del documental està comptabilitzat en 20.000 euros, 12.000 dels quals es demanen a través de Verkami a canvi d'un ampli ventall de recompenses que inclouen l'enviament del DVD del documental.

Entre les compensacions també hi ha exemplars de llibres de Xirinacs, una samarreta amb una cita de Xirinacs, una visita guiada al Pla de can Pegot on va morir el filòsof, el DVD del documental L'Operació Garzón contra l'independentisme català o una plaça al curs d'introducció al model filosòfic de Xirinacs, entre altres.

Valora
"La independència no es demana, es pren" Lluís Maria Xirinacs
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid