Xirinacs
El documental que recupera la figura del lluitador pels drets i llibertats del poble català
Micromecenatge
Visita guiada al lloc on va morir Xirinacs

Tots els mecenes que aportin 50 euros o més seran recompensats amb una ruta amb guia al Pla de can Pegot, a Ogassa

02/07/2014 Notícies

Llibertat.cat i la Fundació Randa-Lluís Maria Xirinacs, en col·laboració amb el projecte El Camí, han organitzat una visita guiada al monòlit dedicat a Lluís Maria Xirinacs que hi ha situat al lloc on va morir, al Pla de can Pegot, Ogassa (Ripollès).

Aquesta és una de les recompenses emmarcades en la campanya de micromecenatge que ha emprès Llibertat.cat per a finançar XIRINACS, un documental que vol recuperar la figura d'aquest filòsof, polític i escriptor que ha esdevingut un referent per a la lluita independentista.

La ruta i les explicacions aniran a càrrec de Lluís Planas, director del projecte El Camí, i es realitzarà el dia 3 d'agost en el marc de l'homenatge que cada any se celebra al Pla de can Pegot, on va morir Xirinacs "en la soledat i el silenci", tal com va deixar escrit ell mateix.

Els mecenes que aportin 50 euros o més podran participar de franc a la caminada, on s'explicaran aspectes de la figura de Xirinacs relatius a la seva vida, el seu immens i plural llegat i la seva singular forma de mort.

La visita tindrà lloc el segon dia del Camí de Vidabona (Ripollès) que es realitzarà del 2 al 5 d'agost de 2014: una ruta que recorrerà les quatre etapes del Camí de Vidabona, seguint els mites que en Lluís M. Xirinacs va sembrar a través de la seva mort-ofrena i del seu Dietari Final per aquests indrets del Ripollès, al peu de la Serra Cavallera i del Taga. Aquest itinerari comença a Sant Joan de les Abadesses, passant per Ogassa, per l'alberg en rehabilitació El Negre i acabant a Ripoll.

Fes ara la teva aportació i ajuda a fer realitat XIRINACS, el documental

Valora
"La independència no es demana, es pren" Lluís Maria Xirinacs
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid