Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Atac feixista
La CUP condemna el nou atac feixista a Can Alcover de Palma

La matinada del passat dissabte, l'edifici de l'OCB va patir un nou atac feixista 

25/10/2015 Drets i Llibertats
La CUP Palma ha condemnat aquest dissabte l’atac feixista a Can Alcover. La formació, que ha recordat que aquest no és el primer atac d’aquestes característiques, considera que l’acció és «lamentable», segons informa el dBalears

«Aquest tipus d’accions responen a ideologies d’ultradreta, que aquests darrers anys, amb el beneplàcit del govern autonòmic i local del PP, han actuat amb total impunitat», ha assegurat la CUP.

«Els discursos de l’odi atiat per entitats, organitzacions i col·lectius afins al PP com el Círculo Balear o la Fundació Jaume III han estat normalitzats i consentits durant els últims quatre anys», ha afegit l’entitat.

En aquest sentit, la CUP vol fer una crida a la societat i a l’Ajuntament de Palma per tal de no permetre que els atacs es multipliquin. «Hem d’eliminar el feixisme d’arrel, a cada carrer i a cada barri. I això, entre d’altres, passa per començar a establir estratègies d’actuació i prevenció d’aquest tipus d’actituds i fer campanyes de sensibilització i advertència: a la nostra ciutat no hi ha lloc per al feixisme».

La formació, finalment, ha expressat el seu suport a Can Alcover i a Ona Mediterrània i condemnar, una vegada més, aquest tipus d’atacs. «El feixisme avança si no se’l combat. Per una Palma antifeixista: prou atacs a espais democràtics!», ha afirmat.

"Som mallorquins, mai catalans"

Can Alcover ha patit la matinada d'aquest dissabte un atac feixista. El pany de la porta ha estat segellat amb silicona i ha aparegut una pintada gonella amb la frase 'Som mallorquins, mai catalans' i 'Sí al DNP 1715' (en clara referència al Decret de Nova Planta). Les persones que feien feina a dedins han hagut de llevar la silicona, que per sort, encara era calenta, per poder sortir de l'edifici.

No és la primera vegada que l'antiga casa del poeta Joan Alcover pateix aquest tipus d'atacs. De fet, encara es pot veure una pintada de fa un temps de l'esvàstica nazi.

Els responsables de l'edifici, que pertany a l'Obra Cultural Balear, han assegurat que s'investigaran els fets, i probablement es trobarà als culpables, «gràcies a les càmeres de l'hotel veïnat».

Les pintades del 2013

Tot just va fa dos anys que la seu de l'Obra Cultural Balear (OCB) a Palma d'un atac de les característiques d'aquest cap setmana. Les portes de Can Alcover van ser pintades amb uns grafits amb el següent missatge “Somos Espanya” i la pared d'entrada amb una bandera espanyola.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid