Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
9N
L'Ajuntament de Barcelona se sumarà als actes de protesta contra la imputació pel 9N
13/10/2015 Drets i Llibertats

Està previst que l'alcaldessa de l'Ajuntament de Barcelona, Ada *Colau, llegeixi una part del manifest del Pacte Nacional pel Dret a Decidir (PNPD), que assenyala de “antidemocràtiques” les querelles contra Mas, Rigau i Ortega. El text, que es llegirà a les 19.30 hores a la plaça Sant Jaume de Barcelona, reivindica que la convocatòria del 9-N es va fer des de “criteris democràtics i cívics”.

El tercer tinent d'Alcalde, Jaume Asens, ha explicat que “més enllà de les discrepàncies polítiques” que encarnen Barcelona en Comú i CDC, la querella és “una amenaça contra la democràcia”. Asens recorda que fiscals catalans no van trobar indicis de delicte en el 9N i denuncia el “rerefons polític” del procés: des de l'ajornament de la imputació a Mas per les eleccions catalanes fins a la coincidència de la seva citació amb el 75º aniversari de l'afusellament de l'expresident Lluís Companys.

“Aquest dijous Mas acudirà a l'ofrena floral en la tomba de Companys i després s'anirà al jutjat. Aquesta imatge ens remou, - lamenta- perquè Companys va ser l'únic president d'Europa afusellat i Mas serà probablement l'únic president d'Europa imputat per posar urnes“.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid