Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els mossos espanyolistes es mobilitzen

Els Mossos d’Esquadra unionistes es mobilitzen a les xarxes socials i a les comissaries

30/10/2015 Política

Un col·lectiu espanyolista de Mossos d’Esquadra "tracta de desmarcar-se" del que segons ells són “consignes que neixen del Govern nacionalista català”. Aquest sector dels mossos se sent cada vegada “més incòmode” i ho està expressant en veu alta sobretot a les xarxes socials amb comentaris com “Somos muchos...muchísimos los que defendemos nuestra identidad...nuestra bandera y nuestra patria. Los Mossos d'Esquadra somos españoles.” o el comentari del Mosso d'Esquadra Daniel Valladolid Crespo “mossos es un cuerpo en el que hay una representacion de la poblacion catalana y por tanto hay de todo... hay muchisimos que no quieren independencia y se sienten españoles entre ellos yo. Lo malo es la generalizacion que hacen tanto de un lado como del otro.”. De fet els mossos unionistes fins i tot disposen del hashtag #yosoymosso. Alguns d’aquests mossos espanyolistes han arribat a boicotejar la propaganda que penja el grup de Mossos per la Independència o el Sindicat Independentista de Mossos als taulells d'anuncis d'algunes de les comissaries del cos policial català.


A més a més, des del Ministeri de l'Interior espanyol s'han alçat veus que demanen que aquests agents unionistes puguin deixar d'estar sota un "comandament polític amb afany independentista”, per això la nova Llei de Personal de la Policia Nacional espanyola obre la porta a que s'incorporin al cos agents de les policies autonòmiques, és a dir, dels Mossos d'Esquadra, l'Ertzaintza i la Policia Foral de Navarra mantenint la seva categoria professional. Algunes fonts indiquen que diversos d'aquests mossos unionistes estarien darrere de la nova fase l'Operació Pandora amb l'objectiu addicional i complementari d'intentar d'aquesta manera boicotejar (o almenys dificultar) les converses entre Junts pel Sí i la CUP.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid