Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets i llibertats
Relacionen la unitat de Mossos que van ferir Ester Quintana amb el ferit que va perdre la melsa el 29-M
24/05/2013 Drets i Llibertats

Segons una investigació judicial, la unitat dels Mossos d'Esquadra responsables de l'impacte d'una pilota de goma que va lesionar una persona que va perdre la melsa, durant la manifestació de la vaga general del 29-M de l'any passat, també hauria participar en la càrrega i llençament de projectils que van provocar que Ester Quintana perdés un ull el mes de novembre passat.

La unitat investigada en aquest procés judicial és la mateixa que va actuar en lloc en què Ester Quintana va rebre l'impacte d'una pilota de goma que va provocar-li la pèrdua d'un ull, el vespre de la vaga general del 14 de novembre passat.

El web del 324 informa avui que els 22 mossos investigats pertanyen a la unitat Dragó 40.

D'aquests, fins onze dels imputats, un subinspector i comandaments de les furgonetes han declarat avui dijous a Barcelona. Demà divendres declaran els altres onze agents, concretament els escopeters que van disparar trets durant les càrrregues.

Els primers agents que han declarat avui, entre els quals diversos reponsables, han reconegut que van disparar pilotes de goma al lloc dels fets, i han exposat que ho van fer amb el permís del director general de la policia autonòmica. També han al·legat que "van respectar els protocols establerts."

Uns incidents inexistents per justificar les càrregues

Els agents imputats no han volgut donar detalls de l'actuació. Tampoc s'han reconegut a les imatges del vídeo que s'aportaven com a prova, i han al·legat que "no podien distingir si els agents disparaven pilotes o salves."

Segons fonts judicials, precisament en aquella zona no s'hi havia produït cap mena d'incident. Els arguments justificadors d'aquesta unitat antiavots, que van declarar que hi havia greus aldarulls, han perdut tota credibilitat. La defensa també ha arguemntata que a la zona - cruïlla de Balmes i Gran Via- no existien incidents que justifiquessin l'actuació policial.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid