Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Impunitat policial
Milers de persones demanen responsabilitats pels casos Raval i Ester Quintana

Van rebatejar el carrer on va morir Benítez i van enlairar 365 globus per recordar que feian un any, Ester Quintana va perdre l'ull

15/11/2013 Drets i Llibertats
Entitats veïnals i moviments populars van convocar la manifestació Entitats veïnals i moviments populars van convocar la manifestació

Vora dues mil persones es van manifestar ahir pels carrers de Barcelona contra la "impunitat i brutalitat" per la mort de Juan Andrés Benítez en mans dels Mossos d'Esquadra el passat 6 d'octubre i per recodar que es complia un any de l’incident que va acabar amb la pèrdua d’un ull d’Ester Quintana a causa d'una pilota de goma.

La manifestació havia estat convocada per entitats veïnals i moviments populars convoquen una manifestació per exigir també la depuració de la comissaria de Nou de la Rambla i el cessament immediat del Director de la policia.

La marxa va sortir del carrer de l’Aurora, que va ser rebatejat pel de carrer de Juan Andrés Benítez i es va diririgir a la cruïlla del carrer de Casp amb el Passeig de Gràcia, per anar a trobar-se amb la concentració, convocada pels membres de la plataforma Stop Bales de Goma i Ojo con tu ojo, que van deixar anar, 365 globus, un per cada dia de l'any que fa que Ester Quintana va perdre un ull, al punt exacte i al minut exacte on la dona va rebre l'impacte d'una bala de goma disparada pels mossos d'esquadra que li va causar la lesió. El passeig de Gràcia també va ser rebatejat amb el nom de carrer d'Ester Quintana.

Manifestants i concentrats van ajuntar-se en aquest punt i a les 20.45h , el moment exacte en què es complia el primer aniversari dels fets. En aquest indret, Quintana va llegir un manifest en què ha agraït tot el suport rebut i va dir que no volia anomenar aniversari a "aquesta celebració tan trista". La marxa va finalitzar a la plaça de Sant Jaume.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid