Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Municipals 2015
David Fernàndez a l'acte central de la CUP-Alternativa Ecologista de Tortosa

Sobre la presència del monument franquista, David Fernández ha manifestat que "al feixisme no li poden fer consultes populars, al feixisme se li ha de traure del carrer, i per això, cal eliminar el monument franquista més gran de Catalunya”.

10/05/2015 Política
Aquest matí la CUP­AE ha organitzat el primer gran acte de la campanya electoral amb la presència del parlamentari, activista social i polític català millor valorat, David Fernàndez. Poc més de dues-­centes persones han escoltat les diverses intervencions.

La primera intervenció ha girat al voltant dels diferents eixos del programa electoral, destacant les actuacions que proposa la CUP­-AE per combatre la situació d'emergència social que viu la ciutat amb un nou model d'assistencialisme social que empodere les persones així com garantir que cap persona es quede sense aigua, llum, casa i un plat cada dia. També s'ha fet referència a la necessitat de potenciar la participació ciutadana amb un procés participatiu “... i no com l'actual govern municipal que ha aprovat un reglament de participació ciutadana sense consultar la ciutadania”.

Un altre eix és la transparència en la gestió dels diners públics, i especialment en la gestió dels serveis sanitaris vinculats a SAGESSA i altres fundacions. La CUP­AE també ha insistit que seguiràexigint una remunicipalització dels serveis públics “... perquè la gestió pública és més transparent, i dificulta la corrupció, és més eficaç, genera beneficis que es poden destinar a inversió social i dóna un servei de més qualitat perquè no hi ha interessos privats, que només busquen guanyar diners”. Dins del programa també s'ha destacat la necessitat d'una Pla de política d'igualtat “... un pla que existeix però que no s'ha desenvolupat tot i el seu llançament mediàtic”.

Altres aspectes del programa destacables són “l'aposta per les energies renovables per no dependre de les multinacionals elèctriques, la potenciació de l'energia social i solidària com generadora d'ocupació de qualitat i no precària o el tractament de la immigració com una opoturnitat i una generació de riquesa i no com una amenaça”.

La segona intervenció, ha destacat la independència econòmica de la CUP­AE perquè no “demanem ni demanrem mai diners a la banca, perquè no volem deure res a ningú, i menys a la màfia vestida de blanc”. També ha destacat que la CUP­AE entèn la política com un servei al poble i no com un mitjà per enriquir­se i per això “no volem professionalitzar la política. Cap regidor/a estarà més de 8 anys, cap persona acumularà més d'un càrrec polític i si per complir la voluntat popular de treballar pel bé comú, creiem que alguna persona s'ha d'alliberar, no cobrarà més del 2,5 el salari mínim interprofessional”.

L'acte ha continuat amb la intervenció de David Fernàndez que ha destacat que “volem la independència per canviar­ho tot i per aconseguir una millora de les condicions de vida de tothom, no volem una independència gestionda per la Caixa, Banc de Sabadell...”.

També ha fet referència al monument franquista recordant “que tot i que aquest cap de setmana a Europa s'han celebrat els 70 anys de la finalització del feixisme, a l'estat espanyol i Portugal aquest es va allargar 30 anys més. I la presència del monument franquista de Tortosa, és una prova que la vigència del franquisme amb les seues lleis, tribunals, exèrcits i cossos policials... avui, continua present i amb poder”. Per això ha insistit “... que al feixisme no li poden fer consultes populars, al feixisme se li ha de traure del carrer, i per això, cal eliminar el monument franquista més gran de Catalunya”. David Fernàndez ha finalitzat el seu parlament felicitant les més de 160 candidatures que ha presetat la CUP als Països Catalans, per “construir la llibertat nacional i social des de baix i sense demanar permís”.

Durant l'acte també ha hagut un recital de poemes de Maria Mercè Marçal i ha fintalitzat amb una interpretació de la Muixaranga amb violoncel “perquè Tortosa és la cruïlla dels Països Catalans i hem de fomentar­la com a lloc de trobada cultural, social i económic del nostre país”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid