Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
lluita institucional
La CUP Tortosa proposa un nou model energètic i productiu per a una nova ciutat
09/03/2015

El proper dissabte, 14 de març a les 11h i al Centre Cívic de Ferreries, Cup Tortosa oferirà una xerrada oberta a tothom per explicar-ho. El model que proposa preveu grans avenços en estalvi i eficiència energètica i propostes d’agricultura ecològica, amb noves visions en la producció i cohesió social. Models que venen de la mà de projectes de referència com Rubí Brilla, Somenergia o l’Hort de les Flors de Benicarló.

Segons la formació, el model econòmic neoliberal en el que viu se sosté sobre una base material que consisteix, principalment, en l’extracció i combustió de recursos fòssils (petroli, gas, urani i carbó), que permeten l’obtenció del que fins fa poc era energia barata i abundant. Per a la CUP, aquest mètode de producció s’ha demostrat a la vegada insostenible -degut a la no renovabilitat dels recursos que utilitza- i generador de forts impactes ambientals i de grans desigualtats socials.

En el grup d'energia, medi natural i model productiu de la CUP Tortosa treballa els temes al voltant de la producció energètica de Tortosa, mirant de caminar cap a una sobirania energètica. Volem treballar en la gestió del medi natural de Tortosa que compta amb més de 3.500 ha de superfície forestal propietat de l'ajuntament. Finalment, estan lligant aquests temes amb una proposta de model productiu lligat a noves energies més sostenibles (economia verda) i que alhora genere un benefici social.

En aquesta línia, la CUP Tortosa proposa un nou model energètic i productiu per a una nova ciutat. Un nou model que de la mà d'un projecte de referència com el de Rubí Brilla, el qual incideix en l'àmbit públic, domèstic, comercial i industrial, ha permès fer gran avenços en estalvi i eficiència energètica.

Alhora, de la mà de Somenergia, cooperativa d'energia verda amb més 18.000 sòcies arreu de l'Estat, "sabrem els compromisos que podrem prendre des de l'ajuntament per un canvi de model energètic com és l'impuls de la biomassa a Tortosa. Finalment, sabrem què s'està fent a Benicarló per tal d'afavorir propostes lligades a l'agricultura ecològica i noves visions en la producció i cohesió social amb el projecte de l'Hort de les Flors", apunta la formació.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid