Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Municipals 2015
La CUP Tortosa presenta el programa i la llista amb Equo

La nova coalició adopta el nom CUP TORTOSA-ALTERNATIVA ECOLOGISTA i els eixos del programa s’han treballat des de quatre pilars: emergència social, remunicipalització dels serveis públics, transparència i participació ciutadana i model energètic i producció.

28/03/2015 Política

Aquest migdia, l'assemblea de la CUP Tortosa  ha presentat al casal Popular Panxampla, les persones que formaran part de la llista per a les eleccions municipals del 24 de maig. A l'assemblea també s'han presentat les línies estratègiques del programa electoral i l'acord de suport que la formació política Equo proposat a la CUP Tortosa. Tant la llista, com el programa com l'acord amb Equo han estat ratificats.

L’assemblea de la CUP Tortosa ha manifestat que els canvis reals s’aconsegueixen al carrer, amb la lluita i els moviments socials. Tot i això ha optat per presentar-se a les eleccions per poder tenir accés a la informació i fiscalitzar l’opaca gestió del govern.

Per fer-ho ha arribat arribat a un acord amb Equo, organització política molt jove que té els seus pilars bàsics en la ecologia política i la equitat social. Per tal de donar cabuda a aquesta coalició la candidatura adopta el nom de CUP TORTOSA– ALTERNATIVA ECOLOGISTA. La llista estarà encapçalada per Xavi Rodríguez, Assís Torres, Núria Rodríguez, Selene Alberich i Joan Guasch.

Els eixos del programa, que s’han treballat en assemblees obertes durant els últims mesos, són: el foment de la participació ciutadana vinculant i no consultiva; la transparència, tant en els pressupostos i contractes municipals com en les empreses que reben recursos públics; la lluita contra la pobresa per garantir unes condicions de vida dignes; el foment d'un model econòmic i de ciutat que generi ocupació evitant que el jovent marxi; la regeneració i dignificació del casc antic; i les polítiques d'igualtat que garanteixin les mateixes oportunitats per tothom.

La CUP ha explicat que havia mantingut contactes en els últims mesos amb diferents formacions per tal de sumar-les al projecte. Es va descartar ràpidament confluir amb Movem Tortosa ja que es tracta d’un vell partit amb noves sigles i que segon la CUP cerca únicament "rentar-se la mala imatge". Amb Podem Tortosa es van produir assemblees conjuntes i llargues negociacions, però la CUP va considerar irrenunciable el caràcter plebiscitari d’aquestes eleccions municipals i el compromís amb el procés sobiranista que viu el nostre país.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid