Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#18AnoalTTIP
Mobilització contra el TTIP a Palma
16/04/2015 Drets i Llibertats

La Plataforma NO al TTIP Mallorca ha realitzat avui una roda de premsa a la Plaça de l'Olivar de Palma per donar a conèixer l'acte lúdico-reivindicatiu que tindrà lloc el proper dissabte a Palma. Aquest acte s'emmarca dins una jornada convocada a nivell mundial per conscienciar a la ciutadania sobre aquests tractats, coincidint també amb la celebració dia 17 d'abril del Dia Mundial de la Lluita Camperola.

Els tractats de lliure comerç que s’estan negociant en aquests moments entre la Unió Europea, els Estats Units i Canadà suposen una amenaça per a la democràcia, a més s'estan elaborant d’una manera molt poc transparent i gairebé amb un secretisme hermètic. Es tracta del TTIP (Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions) i el TISA (Tractat de Comerç dels Serveis), tractats que s’estan negociant amb els Estats Units, i el CETA (Acord Econòmic i Comercial Global) negociant-se amb Canadà.

La Plataforma no al TTIP se suma a aquesta jornada global i ha organitzat una concentració a les 11h a la Plaça de l'Olivar, que anirà seguida d'una cercavila que arribarà fins el mercat ecològic de Plaça Patins. Han volgut emmarcar l'acció centrant-la en la defensa dels nostres mercats locals, ja que amb aquest tipus de tractats s’afavoreix a les grans multinacionals agroalimentàries en detriment de les petites empreses i els mercats de consum local, i dels pagesos i pageses de la nostra terra.

La Plataforma es va constituir a principis del mes de setembre de 2014, formant part d’un moviment que ha sorgit a nivell nacional i internacional amb l’objectiu de demanar la paralització d’aquestes negociacions. En ella hi participen entitats ciutadanes, moviments socials, sindicats i partits polítics de Mallorca.

Actualment formen part de la Plataforma: AMICS DE LA TERRA, AMS (Assemblea de Moviments Socials de Mallorca), Associació FeM-Dones per la Feina, Assemblea Republicana, ATENEU PERE MASCARÓ, ATTAC-Mallorca, CCOO Illes Balears, CGT Balears, CRIDA, Dignitat i Solidaritat-ADIS, Ecoxarxa Mallorca, ENDAVANT, ENTREPOBLES-Mallorca, ESQUERRA UNIDA Illes Balears, FEMINISTES EN ACCIÓ, FÒRUM CIUTADÀ, GOB, Grupo de Educadores de Calle y Trabajo con Menores (GREC), JUBILATS PER MALLORCA, MÉS per Mallorca, PADRINES I PADRINS FLAUTES, PAH Mallorca, Partido X. Mallorca, PODEMOS, S'ALTRA SENALLA, STEI Intersindical, UcxR, UGT-Illes Balears.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid