Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
TTIP
La CUP acosta la realitat del tractat del TTIP a l'Alcoià
02/03/2015 Drets i Llibertats
El passat divendres 27 a les 20 h., va tindre lloc a la Casa de Cultura de Biar (l'Alcoià) l’acte públic organitzat per la CUP de Biarque baix el títol «Com pot afectar als nostres drets els Tractat de Comerç i Inversions (TTIP) entre Europa i els EUA?» va explicar quins efectes podria tindre si es firma este tractat sobre la nostra societat.

Per a la realització de l'acte, es va convidar Toni Infante, de la CUP d'Almàssera (Horta Nord), que fou acompanyat per Eduard Garcia, membre de la CUP de Biar, que va fer una introducció per posar en coneixement dels assistents les condicions que han generat arribar a la necessitat de la posada en marxa d'este tractat.

A continuació va intervindre, Toni Infante, que va definir el TTIP com una “declaració de guerra contra els pobles”, i va afirmar que davant la negativa del govern grec d’aprovar-ho, ja que cal que els 27 Estats de la UE l’aproven, estan buscant altres fórmules per fer-lo entrar en vigor, com ja es va fer amb la Constitució Europea, que es va disfressar d’Acord de Lisboa davant de la negativa de dos estats d’aprovar-la al sotmetre-la a referèndum.

Infante va assenyalar un dels perills del TTIP en “la necessitat del capitalisme per llevar traves i drets de la gent treballadora”, i amb la seguretat que este tractat “homogeneïtzarà a la baixa els drets que es tenen als EUA amb els d’Europa”.

El membre de la CUP d’Almàssera també va assenyalar alguns acords que s’havien intentat fer prèviament com ara la creació de l’OMC, o el NAFTA, l’AMI o el TISA, acords que han provocat i provoquen “un empitjorament molt important de les condicions de vida de la ciutadania”.

Un pacte secret

Toni Infante també va assenyalar que es tractava d’un tractat realitzat amb molt de secret per part dels seus negociadors, la Comissió Europea i el govern dels Estats Units, i que la pretensió és eliminar arancels de tot tipus i deixar en mans de tribunals especials la resolució de conflictes entre les multinacionals i els Estats, fet que farà que els estats i els drets dels treballadors i treballadores isquen perdent.

Les alternatives

Infante va assenyalar que l’alternativa que tenim és l’organització, informar-nos i la lluita per prendre consciència de que cal autoorganitzar-se. El ponent va assenyalar que si no frenem esta deriva capitalista ens enfrontem “a un món sense normes” per a les multinacionals. Finalment es va mostrar confiat de que “és una realitat històrica que el poble acaba guanyant les seues batalles” i que tot si tombem el TTIP gràcies a l’organització i mobilització “ho intentaran d’altres formes i cal estar atents”.

“Al poble no li han regalat res”

Amb esta afirmació, Toni Infante va assenyalar que tots els drets dels quals, “encara gaudim la gent treballadora no són fruit del no res, si no de segles de lluita per conquerir-los” i va assenyalar dos exemples, per una banda la “Marxa Radetzky” coneguda per interpretar-se al final del concert d’any nou a Viena, Infante va assenyalar que “aplaudir esta peça musical és aplaudir l’assassinat de milers de treballadors i treballadores represaliades després de la revolució de 1848 al nord d’Itàlia”, ja que la peça es va composar en honor el general militar Joseph Radetzky. “Aplaudir esta marxa és aplaudir la derrota del poble en lluita” va sentenciar Infante.

D’altra banda va posar l’exemple d’un dels edificis més visitats de París, “la Sacre Couer”, edificat per commemorar la derrota de “la Comuna de París”, on el “poble va agafar el poder durant dos mesos enderrocant els opressors i fou castigat per l’exércit francès dirigit per la monarquia francesa i es va saldar amb 50.000 morts”. A continuació trobareu el vídeo de Diània.tv sobre l'acte.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid