Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
De la solidaritat al compromís
Iniciativa solidària amb Euskal Herria

La CUP i el col·lectiu "Amics i amigues d'Euskal Herria" posen un marxa un projecte de micromecentage en resposta a la darrera operació policial contra el País Basc.

22/01/2015 Internacional

Arran de l'operació de la Guàrdia Civil d'aquest dilluns dia 12 de gener, que va detenir un total de 16 persones, d'entre les quals, dotze advocats de l'esquerra abertzale. En la operació, ordenada pel jutge Eloy Velasco de l'Audiència Nacional, s'ha escorcollat també la seu del sindicat LAB a Bilbao, i s'han requisat els prop de 90.000 euros que s'havien recollit a la massiva manifestació de dissabte dia 10 de gener a Bilbo convocada per Sare, per reclamar el respecte dels drets humans més elementals dels presos polítics bascos.

Durant els darrers anys, des dels Països Catalans s'ha respost a detencions amb comunicats i concentracions de rebuig, ara però considera que cal fer passos que vagin més enllà de mostrar un suport simbòlic, cal, doncs, passar de la solidaritat al compromís. En aquest sentit, la CUP-AE i el col·lectiu "Amics i amigues d'Euskal Herria" volen contribuir a recollir fons econòmics per tal de poder cobrir els costos de la manifestació de dissabte 10 de gener a Bilbao, amb una campanya de micromecentage, "De la solidaritat al compromís" mitjançant la plataforma TotSuma. La manifestació, que seguia una convocatòria legal, i que va fer sortir al carrer més de 80.000 persones, va suposar unes despeses d'infraestructura que, en aquest moment, no es poden cobrir.

"A banda, les detencions recents, suposen també despeses de defensa que, en la mateixa mesura, també requereixen del suport popular. Sumem, també, la persecució i repressió sobre el sindicalisme nacional i de classe a Euskal Herria on el registre de la seu del sindicat LAB també comporta un seguit de despeses en haver sofert fortes destrosses materials", demanen la col·laboració d'aquelles persones que entenguin que l'escenari polític al País Basc requereix que es posi fi a aquest tipus d'operacions político-judicials i policials així com l'assetjament als drets civils, polítics  i sindicals més bàsics.

El dissabte 10 de gener, van sortir al carrer unes 80.000 persones alçant llums de colors, tramant una xarxa-sare de solidaritats, a cadascuna d'aquestes llums els hi han donat un valor simbòlic de 10 cèntims, i volen que sigui aquesta la nostra mínima aportació. "Il·luminar altre cop aquestes 80.000 llums, recaptant un mínim de 8.000€, sabent però que les despeses de la mobilització van ser força més altres i que no n'hi ha prou en aquesta xifra", tal com especifiquen les dues organitzacions.

Els diners que aconsegueixen, d'aquest projecte de micromecenatge, els enviaran directament al compte corrent habilitat des d'Euskal Herria per SARE, per poder fer front a les despeses de la jornada del 10 de gener a Bilbao. Per aquest motiu, al no disposar dels diners del projecte per a tramitar els enviaments de les recompenses de manera individualitzada, tramitaran les recompenses mitjançant la xarxa de casals i ateneus dels Països Catalans, per establir els punts de recollida de les recompenses.

Si voleu col·laborar amb la iniciativa aportant materials per a les recompenses no ho dubteu, escriu-re a totsuma@cup.cat i ens posarem en contacte.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid