Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Euskal Herria
Poble Lliure se solidaritza amb els advocats bascos empresonats

El Col·legi d'Advocats de Bizkaia considera "desproporcionades" les detencions dels lletrats

16/01/2015 Drets i Llibertats

Poble Lliure, mitjançant un comunicat, ha manifestat el seu suport i solidaritat amb lesquerra abertzale i, especialment, amb el seus advocats detinguts, tres d'ells empreonats aquests darrers dies. També ha denunciat l'atac a la seu de LAB a Bilbao i la violació del dret fonamental a la llibertat sindical, que es desprèn en la represàlia envers al creixement del sindicalisme de classe i abertzale en les darreres eleccions sindicals a Euskal Herria.

El Col·legi d'Advocats de Bizkaia considera "desproporcionades" les detencions dels lletrats

El degà del Col·legi d'Advocats de Bizkaia, Carlos Fuentenebro, ha assenyalat que l'operació que dilluns passat es va saldar amb la detenció de dotze lletrats –cinc d'ells membres d'aquesta entitat– va ser "desproporcionada i innecessària".

En una carta publicada avui en diversos mitjans de comunicació, el degà del Col·legi d'Advocats de Bizkaia, Carlos Fuentenebro, afirma que les detencions del passat dilluns van ser «desproporcionades i innecessàries".

"Una vegada vist el resultat de l'operació i la posada en llibertat dels detinguts, no es justifiquen les detencions", s'afirma en aquesta carta.

El degà afegeix que no observa "cap proporció" entre les necessitats de la causa penal i la lesió a la labor lletrada dels detinguts. "Cap raó –afegeix– que no pogués substituir-se per mesures menys oneroses per a les persones i els drets en joc".

En la carta, "Fuentenebro recorda, a més, que els advocats detinguts ja havien mostrat el passat mes de juny a través d'un escrit dirigit al president de l'Audiència Nacional espanyola la seva disposició per «declarar, aportar documents o sotmetre's voluntàriament a qualsevol registre o diligència en relació a aquesta recerca".

 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid