Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Euskal Herria
Desenes de milers clamen a Donostia per la resolució, la pau i els drets humans

"Els i les ciutadanes d'Euskal Herria ja hem decidit que volem viure en pau, democràcia i llibertat. Fem-ho realitat. Sortim de l'espiral" ha estat el missatge al final de la marxa

17/01/2015 Internacional

La resposta a l'operació denominada "mate" per la Guàrdia Civil ha pres cos aquesta tarda a Donostia en una manfestació multitudinària en la qual han participat prop de 33.000 persones, segons el recompte realitzat per GARA. Ha estat comandada per un ampli espectre d'organitzacions polítiques, sindicals i socials, un ampli ventall a favor de la resolució, la pau i els drets humans.

"Els i les ciutadanes d'Euskal Herria ja hem decidit que volem viure en pau, democràcia i llibertat. Fem-ho realitat. Sortim de l'espiral". És el missatge llegit al final de la marxa per la resolució del conflicte, els drets humans i la pau que ha recorregut aquesta tarda a Donostia i en la qual han participat prop de 33.000 persones, segons el recompte realitzat per GARA.

Una marxa convocada tan sol una setmana després d'una altra que va reunir a 80.000 ciutadans a Bilbo i que ha estat la resposta d'un ampli ventall d'organitzacions socials, polítiques i sindicals basques a la "operació mate" duta a terme el dilluns per la Guàrdia Civil espanyola, actuació de l'institut armat que es va saldar amb la detenció de dotze advocats bascos i quatre persones que treballaven en l'àmbit de la solidaritat cap als presos bascos.

13 de les persones detingudes el dilluns van quedar en llibertat després de passar davant el jutge, i precisament aquestes han estat les principals protagonistes a l'inici de la marxa. En fila davant els congregats, han estat objecte d'una gran ovació per part dels presents.

El diputat de la CUP-AE, David Fernández ha participat a la marxa com a mostra de solidaritat del poble català. Fernández ha estat acompanyat a la manifestació per Pernando Barrena, Bakartxo Ruiz i Sabino Quadra.

Durant la manifestació desenes de voluntaris han estat els encarregats de recuperar els diners sostrets per la Guàrdia Civil a Sare durant l'operació del dilluns. Les donacions voluntàries han servit per reposar els desenes de milers d'euros que es va portar l'institut armat des de la seu del sindicat LAB.

La marxa ha transcorregut a un ritme lent per la multitud congregada en ella; prova d'això que els últims de la manifestació han arribat al Boulevard més d'una hora després que finalitzés la marxa.

En la intervenció final, els convocants han afirmat que "és el moment que aquest poble surti de l'espiral a la qual pretén tenir-li lligat l'Estat espanyol", que és el moment de "mirar endavant" i de "comprometre's i donar passos per avançar cap a un futur en pau, llibertat i democràcia". Han afegit que no estan disposades a "lliurar el nostre futur als irresponsables polítics del Govern espanyol".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid