Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
9-N
Normalitat en l’arrencada del 9-N

Tots els centres de votació han pogut obrir tot i alguns intents de sabotatge que han resultat ser anecdòtics. A l'Escola d'Hosteleria de Girona hi ha hagut un incident quan cinc ultradretans han entrat al punt de votació i han intentat emportar-se una urna

09/11/2014 Política

Després de que ahir a la nit (hora catalana) obrissin els centres de votació a Oceania, avui a les 9 del matí han obert amb normalitat els locals de votació del Principat (tot i alguns intents de sabotatge que han resultat ser anecdòtics i que bàsicament han estat pintades i algun pany siliconat). Amb cues i aplaudiments s’han obert els 1317 centres de votació on hi ha 6.595 urnes i 6.000.000 de paperetes. L'institut d'educació secundària Pedraforca de l'Hospitalet de Llobregat ha estat l’únic punt de votació que no ha obert aquest matí les seves portes perquè la seva directora s'ha negat a donar les claus del centre als voluntaris i ràpidament s'ha hagut de trobat un centre de votació alternatiu. A l'Escola d'Hosteleria de Girona hi ha hagut un incident quan cinc ultradretans han entrat al punt de votació i han intentat emportar-se una urna però rapidament han estat expulsats per la gent que anava a votar, retinguts per uns jugadors de rugbi i detinguts pels Mossos d'Esquadra. A Cardedeu on el grup feixista Democracia Nacional havia de reunir "centenars" dels seus membres per evitar la consulta no hi ha hagut cap manifestació tot i que si hi ha hagut una detenció (la del marit de la lider del partit acusat d'agressió domèstica).


Una delegació internacional formada per vuit diputats europeus (de Bèlgica, Regne Unit, Suècia i l’Estat francès) ha estat convidada per la Generalitat per observar el desenvolupament del procés. Avui hi ha diverses delegacions internacionals fent tasques d’observació al Principat entre les quals hi ha les convidades per la CUP on s'hi compten membres de A Manca pro S'indipendentzia de Sardenya; Sortu (Pernando Barrena i Txelui Moreno) Ernai i LAB de País Basc; Anova, BNG i NOS-UPde G alícia; la Radical Independence Campaign d'Escòcia, Izquierda Castellana, el Movimiento Socialista de los Trabajadores de l'Argentina, el SAT d'Andalusia i càrrecs electes d'Irlanda.


La participació està sent massiva (1.100.000 persones a l'una del migdia) i una prova de la voluntat que demostren els ciutadans per poder exercir els seu dret a vot s'ha pogut comprovar amb exemples com el de les preses de la presó de dones de Barcelona, situada a l'avinguda Icària, que han exigit a crits el seu dret a participar al 9-N o el famós avi Quimet protagonista  del video “L’avi. Volem votar” que finalment ha votat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid