Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
9N
L'ANC denuncia el sabotatge contra els seus mòbils i web

L'Estat esgota els últims recursos mitjançat atacs il·legals informàtics. L'ANC ha denunciat el sabotatge dels recursos tecnològics del moviment popular per la independència. Llibertat.cat també ha rebut aquests atacs informàtics que segons algunes fonts provenen del CNI.

09/11/2014 Política

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha denunciat que els telèfons mòbils del 75 membres del Secretariat Nacional estaven bloquejats. La policia autonòmica ha confirmat que 3 coordinadors de l'ANC han presentat denúncies, concretament al Pla de l'Estany.

Tal com explica la notícia del 324, la coordinadora de l'ANC de Fontcoberta, Carme Ferrando, des de les nou del matí han començat a rebre trucades de forma consecutiva de telèfons mòbils i fixos, de manera que els seus terminals quedaven inutilitzables.

Des del dia 8  i avui dia 9 el web és inaccessible des de molts punts del país.

Alguns membres de l'Associació de Municipis per la Independència, l'AMI, també han patit atacs semblants als de l'ANC. L'organisme ha denunciat que els seus treballadors i col·laboradors estan patint un sabotatge telefònic. Llibertat.cat també ha rebut aquests atacs informàtics que segons algunes fonts provenen dels serveis d'intel·ligència espanyols ja que sembla confirmada que la IP dels atacs informàtics (62.42.233.153.) correspon al CNI de Madrid.

D'altra banda, al llarg d'aquest dissabte han passat altres fets similars. La web de la Generalitat també ha estat penjada, de la mateixa manera que no s'ha pogut accedir al llarg del dia al centre de transmissions Ctti, que dóna cobertura informàtica, entre altres, a les farmàcies. Per aquest motiu, les farmàcies s'han vist afectades en el funcionament normal.

Els atacs han coincidit amb l'enviament de missatges electrònics falsos que suplanten la identitat d'algunes assemblees territorials. Aquesta setmana va circular un d’aquests missatges falsos amb el títol “Els membres de l'ANC de la Regió 10, anuncien la seva ruptura amb l'Assemblea Nacional Catalana” que va ser desmentida ràpidament per l’ANC de la Regió 10 (Catalunya Nord).

Fa unes setmanes es van conèixer dues noves intoxicacions a internet: Es va descobrir que la pàgina Sign-in Catalunya era una pàgina falsa creada amb l’objectiu d’obtenir dades personals d’independentistes i que la web Catalans per la Transparència (catpt.cat) també era un “fake” similar.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid