Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Prospeccions
Intents d'explotació del petroli a la costa catalana

La Costa Brava, una part del Maresme i la costa de les Terres de l'Ebre són objectius de les empreses petrolieres per trobar-hi bosses de petroli

23/11/2014 Territori

Diverses empreses europees han posat en marxa projectes de prospecció de petroli al Mediterrani. Segons l'edició del diari Ara s'avui, han demanat permís a l'Estat espanyol i l'estat francès per fer estudis a les costes catalanes, a la Costa Brava, al Maresme, a les Terres de l'Ebre, al golf de València, al golf de Lleó,  i al nord i l'est de Menorca.

L'empresa Seabird del golf del Lleó ambicionava explorar una zona de 37000 km però la seva demanda ha estat arxivada pel govern espanyol per un problema de forma. Al contrari l'estudi d'impacte mediambiental de l'empresa Capricorn Spain Limited, filial de l'escocesa Cairn Energy va ser aprovada al gener del 2013 i explora  entre la Costa Brava sud i el Maresme.

El més gran projecte és el de l'empresa noruega Spectrum ASA que vol explorar  en el gol del Lleó, el golf de València i les illes Balears i que va demanar permis fa un any. Del seu costat, l'empresa espanyola Repsol, propietària de la plataforma Casablanca a 52 km de Tarragona, vol eixamplar la seva zona de prospecció.

A l'estat francès, el permís d'exploració de l'empresa britànica Melrose Ressources a 24 km de Marsella havia estat rebutjat pel president Sarkozy el 2012.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid