Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
9N
Els Països Catalans amb el 9N

Ciutadans de Mallorca, la Franja de Ponent, el País Valencià i Catalunya Nord han manifestat el seu suport a la consulta del 9N, afirmant que "Som un sol poble".

06/11/2014 Política

Diumenge passat, més de 400 persones es van concentrar a Palma, a favor del procés participatiu del 9N al Principat. La mobilització va ser organitzada per l’Assemblea Sobiranista de Mallorca, l’Obra Cultural Balear i el Grup Blanquerna.

El conegut activista Tomeu Martí fou l’encarregat de la presentació. Una presentació en què Martí realitzà un emotiu discurs en defensa del dret del poble català a decidir el seu futur i esperonant als mallorquins a seguir les mateixes passes.

El manifest va ser llegit per Agnès Ambrós i Joan Vicenç Lillo, membres de l’ASM, els quals advertiren de la brutal campanya i ofensiva de l’estat contra aquest procés. Així mateix, destacaren el caràcter absolutament democràtic i pacífic d’aquest i el reconeixement de la necessitat que “la construcció de la nostra casa” en l’àmbit polític i territorial, només pot reeixir si va íntimament lligada al procés independentista que es viu al Principat i que tan sols la plena sobirania és la única oportunitat d’un canvi social i polític real.

Declaració de Ponent

Una quarentena de persones de diversos indret de la Franja de Ponent han signat una declaració de suport al procés d'independència de Catalunya. Consideren que el futur de la Franja va lligat al futur del Principat i creuen que la creació d'un nou estat afectarà tot l'àmbit lingüístic català.

"Per aquesta raó, els ciutadans originaris de les comarques de la Franja que signem aquest document creiem convenient i necessari fer aquesta declaració de suport al procés i perquè es produeixin aquells efectes positius també a la Franja".

La declaració vol ser una constatació de  l'interès i implicació en el procés en tant que "components de la comunitat lingüística catalana i partícips de la catalanitat".

La Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià difon un vídeo per mostrar el seu suport

La Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià (PDaD) ha difós un vídeo per expressa el suport a la consulta del #9N i emplaça ¡ "a donar el pas cap a la decisió del seu futur. A exercir el seu Dret per la llibertat i a expressar la seua veu" als catalans i catalanes del Principat.

 Al breu vídeo de mig minut es pot llegir el missatge, junt a la papereta de vot del 9N, que "Aquesta podria ser la papereta del País Valencià per al 9N" per "decidir l''Estat on volem viure". Al vídeo es reivindica el dret a decidir dels valencians i la denominació del país on volen viure, reivindicant així el terme "País Valencià." El missatge es clou amb l'etiqueta #voteupermi

La notíciadel web de PDaD expressa també que "Al País Valencià no podem fer-ho encara. Mai hem tingut l’oportunitat de tindre una papereta per a Decidir. Visquem a un País on dia darrere dia apareixen els danys de la política corrupta i del espoli continuat. Una terra amb un futur complicat. un futur de lluita i lluita per endavant. Sou vosaltres, els catalans i catalanes, un exemple de llibertat . Els que heu obert un camí de democràcia. Un camí que voldríem haver compartit amb vosaltres i a dia d’avui anar junts amb la nostra papereta. Malgrat aquest somni, no tenim opció de fer viva la nostra veu conjuntament i encara i tot sentim que en cada vot vostre va una part de la nostra lluita."

La solidaritat amb la consulta va acompanyada per un missatge inequívoc en els vincles dels Països Catalans: "Catalans i catalanes, quan voteu, feu-ho també pels germans del País Valencià!"

D'altra banda els Joves pel DaD (JoDaD) han posat en marxa una campanya de suport també, consistent en escriure un lema en un full amb els hastags #VoteuPerMi i #PVdecidim i després de fer-se una fotografia penjar-la al murt de Facebook de la JoDaD per tal de donar d'aquesta forma el suport al 9N al Principat.

Catalunya Nord per la Indepedència (Sem voluntaris pel 9N i pel que sigui)

La sectorial de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Catalunya Nord ha denunciat que la Generalitat de Catalunya no ha volgut el nord-catalans ense ciutadania espanyola com a voluntaris oficials per ajudar en l'organització del nou 9N. "No ens vol ni per a ser voluntaris aquí, a Perpinyà, a la Casa de la Generalitat, obrant com a catalans per un procès participatiu".

Tot i així, manifesta que "Per aquest 9N hem estat voluntaris centenars de milers de persones a cada vegada que nos sem mobilitzat pel país i per a fer possible que els partits polítics s’uneixin i que el President Mas convoqui tot primer un 9N i més tard un nou 9N. De voluntaris n’hem estat tots aquests que al llarg dels anys ens hem mogut al nord i al sud per a adobar, fertilitzar el terreny"

Divendres, Catalunya Nord per la Indepedència serà present a la Sala Aragó per a reivindicar un Estatut propi, un Estatut que "nos permeti un dia o altre decidir".

Dissabte a Perpinyà per a reivindicar la llengua però també per a denunciar un Tractat dels Pirineus que ha arrabassat les nostres institucions, els nostres drets.

I diumenge (9N) a la Casa de la Generalitat a Perpinyà i farà el que sigui necessari per a "ajudar aquest banyulenc de 87 anys que vol votar i no té cotxe per a venir a Perpinyà, o per a trobar un fotocopiador per a aquests que hauran descuidat les fotocòpies dels documents oficials per tenir dret a votar".

Valora
Vídeos
Suport al 9N
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid