Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Consulta
La CUP proposa mesures als ajuntaments per incentivar la participació el 9-N

Entre les mesures que es proposen hi ha la cessió de locals on realitzar les votacions, així com l'enviament d'una carta a tots els habitants majors de 16 anys

27/10/2014 Política

La CUP demana la implicació dels ajuntaments per a la consulta del 9 de novembre amb l'objectiu que esdevingui una jornada amb una participació massiva. Les propostes ja s'han presentat als governs locals de Mataró i de Figueres.

La formació de l'esquerra independentista considera que la moció aprovada per àmplia majoria en ple extraordinari del passat 22 de setembre, i impulsada per l'Associació Catalana de Municipis i l'Associació de Municipis per la Independència, demanava un compromís de l'Ajuntament a la convocatòria de la consulta del 9 de novembre.

En aquest sentit demanen que es faci compliment de la moció posant en funcionament un seguit de mecanismes per tal de facilitar la participació ciutadana a aquesta consulta.

Mesures de la CUP

Que l’Ajuntament comuniqui i posi a disposició de la Generalitat de Catalunya els espais municipals on els ciutadans exerceixen el seu dret a vot en els processos electorals.
Que l’Ajuntament faci arribar una carta personalitzada a tots els habitants amb informació sobre el 9N i els llocs de votació.
Que l’Ajuntament promogui una campanya pública de debat entorn els diferents posicionaments respecte a la pregunta de la consulta.
Que l'Ajuntament posi a disposició de partits i entitats equipaments municipals per desenvolupar-hi actes de campanya.
Que l’Ajuntament faciliti l’ús de les cartelleres municipals i permeti la instal•lació d’altres suports (com ara pancartes i plafons) que facilitin el desenvolupament i visualització de la campanya per tal que partits i entitats puguin manifestar del seu posicionament.
Que s’iniciï la difusió de la campanya institucional i que l’Ajuntament faci una crida a la participació.
Que s’ubiqui en un espai visible de la façana de l'Ajuntament una pancarta fent una crida a la població a votar el 9N.
Que es realitzi i es faciliti a la Generalitat un registre de funcionaris voluntaris que garanteixin l'operativa de la consulta.
Que es constitueixi una Comissió tècnica de partits i entitats per fer un seguiment del desplegament de l'operativa per a garantir el màxim èxit de la consulta del 9 de novembre i que pugui comprovar diàriament l’acompliment dels passos necessaris per a la realització de la consulta. La Comissió assumiria facultats d’intervenció, control, comprovació i supervisió del desplegament de la consulta, així com de la campanya comunicativa institucional.
Que l’Ajuntament ordeni al cos de la Policia Local que posi tots els mitjans disponibles per protegir les urnes i garantir que el 9N sigui una jornada de votació participativa sense incidents.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid