Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#PaísGroc
Osona i el Ripollès impulsen accions grogues fins al 9-N
27/10/2014 Política

L’ANC i Òmnium Cultural, com a promotors de la campanya ‘Ara és l’hora’, van presentar dissabte les accions que han programat a Osona i el Ripollès des d’ara i fins al 9 de novembre. La presentació l’han feta Arnau Galobardes i Jordi Ortiz, membres de la campanya a Osona, el Ripollès i el Lluçanès, davant la mítica discoteca ROC34 de Vic, on s’ha fet una de les primeres accions: pintar de groc l’edifici, creant un potent impacte quan s’arriba a Vic amb cotxe. 

Les accions d’‘Ara és l’hora’ es basen en el groc, el color de la campanya, i mobilitza centenars de voluntaris. En total, es preveuen distribuir 20.000 domassos o banderoles grocs perquè es pengin als balcons, 4.000 cartells, 700 pancartes, 600 litres de pintura, 500 bobines de plàstic i fins a 1 quilòmetre de tela groga. 

Balcons i aparadors grocs 

Galobardes ha fet una crida a la “col·laboració ciutadana” per posar domassos als balcons. És per això que dilluns es farà pública una llista de comerços a on es podran adquirir aportant-hi la voluntat. Es podrà consulta awww.omnium.cat/osona i a www.assemblea.cat/osona. També ha animat els comerços a posar elements grocs als seus aparadors. La idea és que el groc inundi al màxim de llocs possibles de tots els carrers, places i vies d’Osona i el Ripollès. 

El ROC34, de groc 

Una de les accions de més impacte és la pintada de groc del ROC34, gràcies a la col·laboració d’una trentena de voluntaris, que ho han deixat pràcticament enllestit aquest dissabte. Els propers dies, només caldrà fer alguns retocs, sobretot a la part alta de l’edifici. De cara a diumenge de la setmana que ve, dia 2 de novembre, un grup de grafiters hi acabaran de donar el toc final. Galobardes i Ortiz han agraït la predisposició del propietari de l’edifici, el Grup Carles Pradell, i de l’Ajuntament de Vic. En total, s’han utilitzat uns 150 litres de pintura per a aquesta acció. 

El groc oneja al Collsacabra 

Des d’aquest dissabte al matí, una tela groga que fa uns 800 metres quadrats oneja el cingle de Cabrera. La seva extensió es fa visible des de molts punts de la comarca d’Osona. 

El derbi d’hoquei serà groc 

Dimarts vinent, amb motiu del derbi d’hoquei entre el Voltregà i el Vic, el groc també serà protagonista en tres moments claus de l’enfrontament. 

Rua de vehicles grocs 

Per al 8 de novembre, el dia abans de la consulta, es prepara una rua de vehicles grocs. Per això, Galobardes i Ortiz han fet una crida perquè tothom que tingui qualsevol vehicle groc (moto, cotxe...) es posi en contacte amb l’ANC i Òmnium a través del correu osona@omnium.cat

Alcaldes que es mullen pel groc 

Una altra de les accions que es volen tirar endavant requereix la implicació dels alcaldes. Emulant la campanya que aquest estiu instava tothom a mullar-se llançant-se per sobre un cubell d’aigua freda, es prepara una acció similar perquè la facin els alcaldes. No s’ha concretat si serà aigua o alguna altra cosa per mantenir l’efecte sorpresa. 

Entitats pel groc 

Durant la roda de premsa també es va fer una crida a les entitats que s’impliquin en la campanya de la taca groga, promovent accions que tinguin el groc com a protagonista. Per exemple, el grup de teixir del centre cívic de Can Pau Raba de Vic treballa amb llana groga per vestir la plaça de l’Estudiant de Vic. Es preveu fer la primera acció dimecres que ve a l’estàtua de l’Estudiant. 

L’ANC i Òmnium no descarten més accions que puguin anar sortint els propers dies i que us anirem detallant i explicant a les nostres pàgines web. Si en necessiteu més us les farem arribar.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid