Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Comerç
La CUP de Sitges es posiciona en la polèmica de la venda dels top manta

Davant la protesta de comerciants i la persecució dels venedors ambulants la CUP de Sitges aposta per "una proposta transversal i feta des de totes les institucions en acció conjunta, evitant les accions simplistes"

22/07/2014 Res-pública
La CUPde Sitges s'ha posicionat a través d'un escrit davant el debat municipal generat per la venda ambulant a Sitges. La presència dels venedors ambulants ha generat la protesta de botiguers d'aquesta localitat del Garraf, que s'han aplegat al voltant d'una plataforma recentment creada anomenada "Plataforma per la Imatge de Sitges", amb la qual es pretén convocar una manifestació el dimarts 29 de juliol.

Segons la CUP, la resposta del consistori ha estat "augmentar la presència policial al centre de la vila i a l'estació de trens, amb l'actuació conjunta de Mossos d'Esquadra i Policia Local."

La nota de premsa de la CUP assenyala que la marginació a la qual ha estat empesa una bona part de la població del nostre país mitjançant lleis com la Llei d'Estrangeria "fa que milers de persones s'hagin de buscar els mínims mitjans de vida necessaris al marge de la legalitat. No només estrangers, sinó també molta població autòctona. La crisi afecta tots els treballadors i treballadores."

Per aquest motiu la candidatura independentista considera que les respostes policíaques "només poden moure la problemàtica d'uns carrers a uns altres, no aporten cap solució real ni a mig ni a llarg termini i, a més, poden crear problemàtiques afegides, com corredisses o enfrontaments. Apostem, més aviat, per la mediació mitjançant els serveis socials i els serveis de mediació de les diferents policies per tal de fer minvar les problemàtiques derivades d'aquesta situació."

Alternatives i prevenció davant el perill de discursos xenòfobs

La valoració que fan sobre la crisi que pateix el comerç a la ciutat és que "no es pot abduir únicament a la presència de la venda ambulant", ja que hi ha altres aspectes com l'atur o "la manca d'un projecte turístic i comercial definit al poble" que són causes principals del fenomen que afecta el comerç de Sitges. Per aquest motiu adverteixen que la focalització de moltes problemàtiques únicament en la venda ambulant pot generar "discursos xenòfobs que sí que poden representar una pèssima imatge" a la ciutat. I demanen "la màxima cura i prevenció als membres de les associacions de botiguers que formen part d'aquesta plataforma" a l'hora d'abordar aquesta qüestió que afecta els seus interessos.

En aquest sentit la CUP emplaça a una anàlisi més a fons "per poder donar solucions a les problemàtiques esmentades." I aposten per "una proposta transversal i feta des de totes les institucions en acció conjunta, evitant les accions simplistes i que només tapen o mouen la problemàtica de lloc sense solucionar-la de forma real."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid