Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Agents de paisà agredeixen un venedor immigrant i la policia els protegeix

Un policia espanyol fora de servei i vestit de paisà va agredir i insultar un venedor negre a la Fira de Xàtiva. Segons ha difós el diari Levante, un grup de tres persones, que segons diversos testimonis serien agents policials, van començar a discutir amb el venedor pel preu d'un article ja que segons sembla se'l volien emportar sense pagar.

Llavors un dels agressors va dir al venedor "Jo sóc policia, tu què t'has cregut, et tancaré!". A partir d'aquí els tres agressors van començar a empènyer, amenaçar i insultar el venedor africà. Altres testimonis afegeixen que també van agredir un segon manter.

18/08/2011 11:49 Drets i Llibertats
Desenes de persones que estaven a les terrasses de bars propers, es van aixecar i van començar a recriminar als racistes la seva actitud contra el venedor. Un testimoni va descriure a Levante l'actitud dels agressors com a "xulesca" ja que malgrat la insistència dels veïns un d'ells es va encarar als que defensaven la víctima dient "No, si al final la raó la tenen els negres!".

En veure's envoltats per fins un centenar de persones que miraven d'evitar que l'atac xenòfob anés a més, els agressors van fugir del lloc. Els veïns, en descobrir que probablement els tres feixistes eren agents del cos de Policía Nacional espanyol els van començar a perseguir per demanar-lo el número de placa. Els agressors però, es van escapar i refugiar i llavors uns sis o set agents de la policia local i la policia espanyola van vetar els veïns.

Segons un veí de Xàtiva, els policies "van deixar que els tres agressors s'escapessin per les escales del Teatre com si no haguessin fet res, mentre s'esforçaven per apaivagar la multitud que exigia que els detinguessin".

Diversos habituals de la Fira de Xàtiva relaten que, després de l'agressió, "s'ha incrementat la pressió policial sobre els manters, amb el consegüent temor d'aquestes persones que sobreviuen de la venda de còpies pirates de discos, pel·lícules i objectes de marca falsificats.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid