Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
TERRITORI
La Jonquera: un model econòmic basat en els macrocomplexos comercials i els macroprostíbuls

La relació entre les forces de seguretat de l'estat i els negocis és una de les característiques d'aquest municipi alt empordanès, com va quedar demostrat en el cas de l'inspector de la policia nacional de la Jonquera Fermín Martí Rodríguez condemnat l'any 2011 a sis anys de presó i tres d'inhabilitació

19/05/2013 Territori
Fermín Martí Rodríguez L'any 2011 l'inspector de la policia nacional a la Jonquera va ser condemnat però poc després es va reincorporar al seu lloc de treball

El Gran Jonquera Outlet & Shopping va ser inaugurat divendres passat a la Jonquera amb una superfície de 12.000 metres quadrats d'establiments i 2.000 places d'estacionament gratuït i ha suposat una inversió de 35 milions d'euros. El primer centre d'aquestes característiques a les comarques nord-orientals comptarà una clientela, que en el 95% dels casos procedirà de l'estat francès. De fet, el centre comercial està tan orientat al públic francès que dins de les serves instal·lacions hi ha una reproducció en petit de la torre Eiffel .

Gran Jonquera va ser inaugurat pel conseller Felip Puig i l'ex-ministre de Defensa, José Bono, amic del promotor, Antonio Escudero, que en el passat va ser president de la penya taurina i regidor del PSC a la Jonquera. José Bono en el seu discurs d'inauguració del centre comercial va voler destacar el “gran país, gran família i gran nació que és Espanya”.

Antonio Escudero, que últimament ha protagonitzat una polèmica als mitjans de comunicació gironins quan va criticar la prohibició del pas dels camions per l'N-II, (el seu hòlding empresarial factura més de 100 milions d'euros anuals en diversos negocis ubicats en aquesta carretera ) va instal·lar-se a la Jonquera fa més de 40 amb dos dels seus germans guàrdia civils, un dels quals també forma part del grup empresarial Escudero. La relació entre les forces de seguretat de l'estat i els negocis és una de les característiques d'aquest municipi alt empordanès, com va quedar demostrat en el cas de l'inspector de la policia nacional de la Jonquera Fermín Martí Rodríguez condemnat l'any 2011 a sis anys de presó i tres d'inhabilitació per obligar a diverses prostitutes a tenir relacions sexuals amb ell i imputat en un altre cas per afavorir l'entrada d'immigrants il·legals destinades a treballar en prostíbuls, tot i això, el mateix any 2011 Fermin Martí es va reincorporar a la seva feina d'inspector a la Jonquera.

El model econòmic de la Jonquera basat en els macrocomplexos comercials i els macroprostíbuls ha provocat diversos incidents, des de enfrontaments entre les màfies que controlen els prostíbuls al fet que l'incendi que va arrasar l'Alt Empordà el juliol del 2012 es va originar al pàrquing d'un centre comercial del municipi. En aquest últim cas fins i tot l'alcaldessa de la Jonquera Sònia Martínez i l'alcalde de Figueres Santi Vila (tots dos de CiU) van protagonitzar una polèmica quan Vila va criticar el model econòmic del municipi fronterer.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid