Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
lluita laboral
Els treballadors de Panrico desconvoquen la vaga indefinida després de 8 mesos

Dilluns tornaran a la feina, però adverteixen a l'empresa i la Generalitat que no signaran cap pacte sobre l'ERO temporal que vol aplicar Panrico.

14/06/2014 Laboral
La vaga a Santa Perpètua de Mogoda es la més llarga de les darreres dècades La vaga a Santa Perpètua de Mogoda es la més llarga de les darreres dècades

Amb 98 vots a favor i 45 en contra i 3 abstencions, la plantilla de Panrico Santa Perpètua de Mogoda va desconvocar ahir la vaga indefinida iniciada fa aproximadament vuit mesos contra l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) presentat per l’empresa i que afecta 215 treballadores.

Dilluns tornaran a la feina, però adverteixen a l'empresa i la Generalitat que no signaran cap pacte sobre l'ERO temporal que vol aplicar Panrico. La plantilla ha estat molt crítica amb la postura que ha adoptat el departament d'Empresa i Ocupació, a qui han acusat d'alinear-se només amb els plantejaments de Panrico i de fer de "fals medidador".

La vaga més llarga de les darreres dècades

El 13 d'octubre passat els treballadors de la fàbrica de Santa Perpètua de Mogoda es declaren en vaga indefinida. Recorden el pacte signat dos anys enrere, en què l'empresa s'havia compromès a no fer més retallades si la plantilla acceptava (com va fer) un conveni que reduïa els sous un 15%. La resta de fàbriques de Panrico no secunden la vaga indefinida i la UGT també se'n desmarca a Catalunya, mentre que CCOO i la CGT la defensen.

Tot i els intents de mediació durant aquest temps, la plantilla esperava la sentència de l'Audiència Nacional Espanyola. Aquesta, va arribar el mes passat, però frena només en part l'ERO de l'empresa, ja que no atura els 154 acomiadaments previstos a la fàbrica catalana (els 30 que ja van fer-se l'any passat i els 124 d'aquest any). La decisió dóna llum verda perquè l'empresa apliqui una retallada que deixaria la fàbrica amb 70 persones com a màxim, pràcticament un terç dels empleats que hi havia abans que es comencés a executar l'expedient l'any passat.

Durant 8 mesos, els treballadors de Panrico han protagonitzat una vaga històrica i exemplar. la més llarga de les últimes dècades.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid