Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Censura
Encausen un veí de Borriana per opinió a les xarxes socials

Un nou detingut per Borriana per opinions perseguides a les xarxes socials.  És el tercer detingut des de l'amenaça expressada del govern espanyol de castigar els autors de comentaris "ofensius" a les xarxes

18/05/2014 Drets i Llibertats

Avui dissabte la Guàrdia Civil ha imputat a un jove de 21 anys veí de Borriana pel presumpte delicte d'"amenaces greus a través de les xarxes socials." Se l'acusa d'haver realitzat amenaces (sense concretar) a través d Twitter, en què expressava la seva opinió sobre els polítics corruptes. Les diligències obertes pel cos armat passaran a disposició del jutjat de guàrdia de Vila-real. 

El jove de Borriana, indignat per la situació política i social, hauria escrit que cal "Acabar a trets contra els corruptes de merda és el millor" i "Menys pintades a la paret i més trets al cap."

Persecució de l'opinió molesta, del blasme i dels acudits

El desencadenant d'aquesta persecució va ser els nombrosos comentaris a les xarxes socials amb un to ofensiu, acudits i blasmes sobre el cas de l'assassinat de la responsable del PP i presidenta de la Diputació de Lleó Isabel Carrasco. Però anteriorment ja s'havien practicat nombroses detencions arreu de l'Estat amb motiu dels acudits gràfics i altres comentaris sobre la mort del feixista Carrero Blanco, executat per ETA el 1973.

Amb la detenció del veí de Borriana aquest és el tercer detingut a tot l'Estat des l'assassinat de Carrasco per part de les membre del PP de Lleó, moment en què Jorge Fernández Díaz va anunciar la persecució de les opinions a la xarxa que fossin molestes al règim. El primer detingut va ser un jove de Tavernes de la Valldigna

Aquesta nova detenció practicada per la Guàrdia Civil segueix les directrius del Ministeri de l'Interior de fer canvis legals per limitar a les xarxes socials comentaris que suposin "apologia de la violència o incitació a l'odi." El propòsit del ministre Jorge Fernández Díaz és, en la seva retòrica, buscar "instruments legals addicionals que facin compatible la llibertat d'expressió amb el dret dels ciutadans al seu honor, la seva intimitat i la seva seguretat".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid