Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Dos detinguts més per defensar-se dels grups feixistes el passat 12-O

En total ja s'han detingut vuit persones pels fets del 12 d'octubre, operació que van comptar amb l'escorcoll de Can Vies. Els detinguts estan acusats d'enfrontar-se a grups feixistes violents que senyorejaven per la Vila de Sants

06/03/2014 Drets i Llibertats

Segons ha informat Vilaweb.cat, agents de la policia autonòmica han detingut a Barcelona dos joves més per l'agressió que va patir un grup d'ultres el passat "Dia de la Hispanitat", el 12 d'octubre a la vila de Sants.

Aquestes detencions d'avui se sumen a les altres sis que es van fer el 28 de gener. En total ja s'han detingut fins vuit persones per haver-se defensat els grups feixistes violents que senyorejaven els carrers de Barcelona, i concretament Sants, en una operació que continua oberta al jutjat d'instrucció 19 de Barcelona.

Empresonament, detencions, amenaces...

A finals de gener el jutjat va decretar presó preventiva sense fiança per a un dels sis antifeixistes que van ser detinguts dimarts passat en el marc d'una operació policial contra la suposada agressió a un grup de neonazis el passat 12 d'octubre. Aquest pretext que va servir als neonazis per amenaçar, fins i tot de mort, un fotoperiodista.

Els fets del 12 d'octubre també van anar seguits de l'escorcoll sense precedents del centre okupat Can Vies, amb un gran desplegament de la policia autonòmica. Una denúncia del grup feixista "España en Marcha" va ser el motiu per aquest escorcoll de Can Vies a Sants i les 6 detencions anteriors.

La jutgessa que va permetre la manifestació falangista d'Arenys

L'entrada a Can Vies va estar autoritzada per Pilar Rovira del Canto, titular del jutjat d'instrucció número 19 de Barcelona, la mateixa jutgessa que va permetre la manifestació de la Falange a Arenys de Munt, el 13 de setembre del 2009. L'escorcoll es va produir amb l'excusa de cercar proves de la suposada agressió contra feixistes.

Rovira és, a més ,la germana del també famós jutge Enrique Rovira del Canto, amb passat a la magistratura militar i que empresonà un independentista de Terrassa, en Franki, per haver esquinçat una bandera espanyola durant la festa major.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid