Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Antipatriarcat
En llibertat amb càrrecs les dues joves detingudes a Palma

L'Assemblea Antipatriarcal exigeix la retirada dels càrrecs de les 7 persones detingudes pels fets de l'església de Sant Miquel

14/03/2014 Gènere
Aquesta imatge es tornarà a repetir aquesta tarda a Palma Aquesta imatge es tornarà a repetir aquesta tarda a Palma

Les dues militants d'Arran detingudes aquest dijous han estat posades en llibertat amb càrrecs després de declarar davant del jutge aquesta tarda. En total, ja són set les detencions que ha practicat la Policia Nacional per aquests fets.

Concretament se'ls imputen els càrrecs “d'impedir, interrompre o pertorbar actes, o cerimònies de les confessions religioses inscrites al registre públic del Ministeri de Justícia”, segons l'article 523 del Codi Penal (CP). També s'els acusa del delicte tipificat a l'article 525 del CP “per ofendre els sentiments dels membres d'una confessió religiosa, facin públicament, de paraula, per escrit o mitjançant qualsevol tipus de document, escarni dels seus dogmes, creences, ritus o cerimònies, o vexin, també públicament, els qui els professen o practiquen”.

Retirada dels càrrecs

Per la seva banda,  l'Assemblea Antipatriarcal ha denunciat les detencions sota l'acusació de participar en la protesta que va tenir lloc el passat 9 de febrer a l'església de Sant Miquel de Palma. Aquestes detencions se sumen a les que van succeir el passat 17 i 24 de febrer, respectivament. En total, són 7 les activistes detingudes, una d'elles menor. l'Assemblea exigeix la retirada del càrrecs, ja que considera que no és cap delicte denunciar públicament a través d'aquest tipus d'accions la no conformitat amb una política feta a esquenes de les ciutadanes.

També ha anunciat que seguirà defensant els drets reproductius i sexuals de les dones i no tolerarà cap ingerència, ni política ni eclesiàstica. L'Assemblea ha reivindicat la total despenalització de l'avortament i seguirà demanant que sigui un servei públic i gratuït i ha manifestat que continuarà cridant a la mobilització i la desobediència civil mentre el Partit Popular mantengui la seva proposta de llei.

Valora
Vídeos
Acció feminista església Sant Miquel (Palma) 9 de febrer de 2014
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid