Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
En llibertat amb càrrecs dues persones detingudes a Tortosa durant la visita d'Homs

Aniran a judici el proper dimarts a les 11h al jutjat d'Instrucció número 4 de la capital del Baix Ebre.

29/09/2013 Drets i Llibertats

Ahir al vespre, van ser possades en llibertat dues persones que havien estat detingudes per protestar contra les retallades i la simbologia franquista a Tortosa durant la visitia del conseller de la Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs a la població.

A les 19.00 hores, Francesc Homs, havia d’ignaugurar, al Museu de Tortosa, l’exposició dels Bombardejos feixistes a Tortosa. Munits abans, els mossos van començar a impedir el pas a moltes persones que volien manifestar el seu rebuig a les polítiques socials del govern Mas. En aquest moments les persones que no podien accedir al museu van demanar explicacions i la presència d’un representant polític que justifiqués l’absència de llibertat d’expressió. Pocs minuts després, els mossos van canviar d’actitud obligant la ciutadania a marxar a la vorera d’enfront i van detenir de "manera violenta i desproporcionada un jove, militant d’Arran i del Casal Panxampla, i un home gran i jubiltat, activista de la PDE i de la PAH",  segons informa el Col·lectiu de suport contra la respressió de les Terres de l’Ebre.

Aquest col·lectiu ha denunciat, a mitjançant un comunicat, “la innecessària i desproporicionada actuació dels mossos d’esquadra”. Així com la “poca professionalitat en la seua actitud”. "La funció d’una policia hauria de ser previndre i evitar els conflictes i no generar-los, i avui amb la seua actuació una vegada més han demostrat que no respecten els valors democràtics", apunta el comunicat.

La nota, també critica l’actitud d’un govern que parla del dret a decidir, i de la importància de respectar la veu dels ciutadans en una democràcia, però que no respecta la discrepància ni la legitima crítica a les polítiques “socials” d’aquest govern.

El Col·lectiu de suport va manifestar la seua solidaritat amb la família dels dos detinguts i la determinació de seguir lluitant contra les polítiques més antisocials de la democràcia.

Un cop efectuada les detencions, nombroses persones es van concentrar davant la seu dels Mossos a la població. Hores més els dos detinguts van ser posats en llibertat i aniran a judici el proper dimarts a les 11h al jutjat d'Instrucció número 4 de Tortosa.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid