Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
llibres
Presentació del llibre "No tots els mals venen d'Almansa" a Palma

L’autor Toni Rico aposta per un nou concepte de Països Catalans, que sigui útil i engrescador de cara a un projecte de futur comú.

23/02/2014 Política
Antoni Rico durant la presentació del libre Antoni Rico durant la presentació del libre
Divendres passat, va tenir lloc a can Alcover (Palma), en un acte organitzat per la Fundació Emili Darder, la presentació del nou llibre d’Antoni Rico i GarciaNo tots els mals venen d’Almansa”. L’autor, llicenciat en història contemporània per la Universitat d’Alacant i en Antropologia Social i Cultural per la Universitat de Barcelona, considera que s’ha de replantejar la idea de Països Catalans. En aquest sentit, veu la necessitat de superar el discurs nacionalista romàntic, que ha dominat històricament en l’independentisme, per tal d’adaptar-lo a la nova realitat social i cultural del país.

Per uns Països Catalans diversos

Per a Rico, els Països Catalans només es poden construir a partir de l’heterogeneitat i la pluralitat dels distints territoris que els conformen, tenint en compte la complexitat i els distints ritmes que marquen cadascun d’aquests. A més, considera que en el debat entorn a la construcció nacional d’un projecte compartit (federal), s’ haurien d’incloure tota una sèrie de variables que van més enllà del tema de la llengua, com són l’economia, la geografia, la cultura, el model social o la demografia.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid