Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
8 de març
Manifestació a Palma pel dia de la Dona Treballadora

La marxa convocada per les entitats Feministes en Acció, Dret a Decidir i Assemblea Antipatriarcal va tenir un caràcter marcadament anticapitalista

 

10/03/2014 Gènere
Devers 500 persones es varen manifestar ahir pel centre de Ciutat amb motiu del 8 de març, el dia internacional de la dona treballadora. La marxa va sortir a les 12.30 de la plaça de la Porta Pintada i recorregué els principals carrers fins arribar a la plaça de la Porta de Santa Catalina, on es llegí el manifest i posteriorment s’hi dugué a terme una petita festa i un vermut solidari. El lema elegit enguany fou “Lluitam pels nostres drets, contraatac feminista”

Durant el recorregut s’anaren corejant proclames contundents i amb un to marcadament reivindicatiu tals com “visca, visca la lluita feminista”, “sense les dones no hi ha revolució”, “contra el capital, feminisme radical”, “avortament lliure i gratuït”, “per un feminisme de classe i combatiu” o “fora rosaris dels nostres ovaris”, entre d’altres eslògans. Així mateix s’escenificaren vàries performances en les quals es criticava obertament el model patriarcal, heteronormatiu i masclista, fent especial referència al paper jugat per la jerarquia catòlica en l’avanç del retrocés dels drets de les dones.

Manifest anticapitalista

Una cop acabada la marxa tingué lloc la lectura del manifest, realitzada per tres companyes de les entitats convocants. Un manifest que denuncià el sistema capitalista com a triplement opressor (des del punt de vista de classe, de gènere i del model sexual), amb les polítiques neoliberals i ultraconservadores dictades i imposades des de la Unió Europea que provoquen un augment de les desigualtats i la pobresa. Una pobresa que afecta de cada vegada més a les dones. En aquest sentit es parlà de la “feminització de la pobresa”.

Finalment es feu una crida a l’autoorganització i a seguir l’exemple d’altres lluites com les de la PAH, les marees verdes en educació o contra les retallades en sanitat. Així mateix es denuncià el posicionament de l’església catòlica amb els postulats més retrògrads i reaccionaris de l’ultradreta i a impedir que decideixin sobre les nostres vides i els nostres cossos. L’acte acabà de nou amb consignes combatives, amb la gent totalment entregada a la causa per una societat plenament igualitària, justa, democràtica i participativa.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid