Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Impunitat policial
Manifestació per exigir responsabilitats per la mort de Juan Andrés Benítez

Aquest matí, els vuits mossos imputats declararan al jutjat d'instrucció 20 de Barcelona, que s'encarrega d'investigar el cas

13/11/2013 Drets i Llibertats
Manifestació contra la impunitat policial a Barcelona Manifestació contra la impunitat policial a Barcelona

Entitats veïnals i moviments populars convoquen una manifestació pels carrers de Barcelona aquest dijous per exigir la depuració de la comissaria de Nou de la Rambla i el cessament immediat del Director de la policia i, si s’escau, la reprovació del propi Conseller d’Interior. La mobilització coincideix amb 1r aniversari de la Vaga general 14N on Ester Quintanava perdre un ull a causa de l'impacte d'una bala de goma

A les 19.30h sortirà la marxa des del carrer de l’Aurora, on va morir Juan Andrés Benítez en ser reduït i colpejat per un grup de Mossos d’Esquadra fins a la cruïlla Casp/Passeig de Gràcia, on se sumarà  a la concentració de solidaritat amb l’Ester Quintana per després, conjuntament manifestar-se fins a la plaça de Sant Jaume.

Per a la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), les últimes declaracions de Manel Prat, "salvat in extremis de la seva destitució", se situen en el registre de la indecència moral: la intervenció que va acabar amb la mort de Juan Andrés Benítez hauria estat “més o menys correcta”... I, un any i cinc versions oficials després, el director de la policia segueix afirmant que les ferides que va patir Ester Quintana “no van ser provocades per una pilota de goma”.

També remarca que els protocols de la BRIMO responen a una lògica militarista. "L’espionatge d’activistes socials i l’establiment de fitxers -il·legals- amb criteris ideològics són propis d’una policia política" afirma.

L'entitat veïnal, lamenta l’actitud de l’alcalde de Barcelona, que ha trigat un mes a parlar "i segueix refusant convocar la reunió del Consell de seguretat". Per a la FAVB, "el senyor Trias no ens ha perdonat que, fa mesos, hi haguéssim demanat la dimissió de Manel Prat i té por del que podria dir ara la FAVB. Tant se val: si no ens vol escoltar al Saló de Cent, ens haurà de sentir al carrer".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid