Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Impunitat policial
Imputats tres Mossos de la comissaria de Ciutat Vella per agredir al periodista Bertran Cazorla

Paral·lelament, moviments veïnals i populars demanaven "depurar" la comisaria del districte

05/11/2013 Drets i Llibertats

Una jutge de Barcelona ha imputat a tres mossos de la comissaria de Ciutat Vella, on també pertanyen els vuit agents imputats per la mort de Juan Andrés Benítez (conegut empresari del Gaixample), per la detenció i agressió del periodista Bertran Cazorla.

La titular del jutjat d'instrucció número 5 de Barcelona ha citat com imputats a tres agents. Segons la querella del periodista, que al seu torn està imputat per un delicte d'atemptat i un altre d'ofensa als agents de l'autoritat, els agents li van copejar i li van insultar durant el seu arrest en la comissaria del carrer Nou de la Rambla de Barcelona. Cazorla va apuntar que hi havia dos agents més però no han estat identificats.

En declaracions a BTV, Bertran Cazorla ha valorat positivament la imputació dels agents. Tanmateix, ha remarcat que “és molt greu que només s’actuï contra els agents que cometen irregularitats quan les víctimes tenen capacitat de mobilització”, en referència al cas de l’empresari mort al carrer de l’Aurora després de ser reduït pels Mossos d’Esquadra.

Cazorla, a més, ha destacat que els fets com aquests “no són simples anècdotes”, sinó que hi ha“alguna cosa molt podrida” a la comissaria de Ciutat Vella que “cal investigar i fer net”. De fet, el mateix periodista va publicar un reportatge sobre els abusos policials i les morts produïdes a les detencions i comissaries. Els tres agents imputats declararan el proper 20 de novembre.

Les imatges filtrades de la detenció del periodista, mostrades a sota, van ser penjades pel mateix Bertran Cazorla a YouTube.

Demnen el cessament "fulminant" de Manel Prat i que es "depuri" la comisaría de Ciutat Vella

La Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), l'assemblea de veïns del Raval, el Front d'Alliberament Gai, Reraguarda en Moviment i Ester Quintana (Ull amb el teu ull) han demanat avui el cessament "fulminant" del director dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat, després de la imputació de vuit agents per la mort de l'empresari.

En una roda de premsa, les entitats han demanat també que es "depuri" la comissaria de Ciutat Vella pel cas de Benítez i altres actuacions com la batuda en el local d'ambient 'La Bata de *Boatiné' el Dia de l'Orgull Gai, la detenció del periodista Bertran Cazorla i la pressió que asseguren que sofreixen les prostitutes.

També han anunciat que s'han personat en la causa pel cas de Juan Andrés Benítez per vulneració dels Drets Humans i que ja han dipositat la fiança, encara que encara esperen el vistiplau de la jutge que instrueix el cas, i la FAVB ha demanat convocar el Consell de Seguretat de Barcelona.

Valora
Vídeos
Imatges d'una detenció davant de la comissaria dels Mossos de Ciutat Vella
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid