Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Impunitat policial
Imputats els vuit mossos que van detenir i agredir l'empresari mort al Raval

La CUP de Vic presenta una moció que demana que es declari "persona non grata" a un mosso presumptament implicat en l'homicidi del carrer Aurora al Raval de Barcelona destinat a la capital d'Osona

04/11/2013 Drets i Llibertats

El jutjat d'instrucció 20 de Barcelona,  que s'encarrega d'investigar el cas de la mort de l'empresari Juan Andrés Benítez, ha imputat els vuit mossos d'esquadra que van participar en la detenció i posterior agressió. La jutgessa Eva Moltó considera que els agents es van extralimitar i els imputa delictes contra la vida, contra la integritat moral, coaccions i obstrucció a la justícia.A més els cita a declarar el proper 13 de novembre.

L'expedient recull un apli informe  informe mèdic on es relata la gran quantitat de fractures a la cara i al crani de Juan Andrés Benítez (amb un TAC també incorporat a l'expedient), i la conclusió és que la mort va ser conseqüència directa d'aquestes lesions al cap. Així com 7 vídeos set vídeos enregistrats pel veïnat del carrer Aurora on es pot apreciar el desenvolupament dels fets.

Cal remarcar que fa uns dies, el conseller Ramon Espadaler, el Director General de la Policia Manel Prat i el comissari en cap dels Mossos, Josep Lluis Trapero van defensar la presumpció d'innocència dels agents, i van avançar que només es prendrien mesures disciplinàries en contra seu si la jutgessa encarregada del cas dictava la seva imputació.

Un dels mossos que van participar en la detenció ha estat destinat a Vic

A partir d'avui, un dels mosso implicats en els fets del carrer Aurora, està destinat a la Unitat de Seguretat Ciutadana de VIC, fet que ha denunciat aquest matí la CUP de Vic.

La formació independentista també ha presentat una moció perque l'Ajuntament el declari "persona non grata" ii que se li impedeixi patrullar pel carrer i fer ús de la seva arma reglamentària. I que mentre s'investiguin els fets, els agents implicats siguin suspesos de sou i feina.

La CUP també ha mostrat la seva solidaritat amb la víctima i la seva enèrgica repulsa per aquests fets

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid