Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
@uniprecaria
Els Mossos desallotgen el mig centenar d'estudiants i professors del rectorat de la UB

A les 11:30h la PUDUP torna a convocar una roda de premsa a les portes de l'edifici històric de la UB.

25/05/2013 Educació

Cap a tres quarts de quatre de la matinada, un important operatiu policial ha desallotjat la cinquantena de persones de la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública que ocupaven el vestíbul i el primer pis de l'edifici històric de la UB des de dijous.

El desallotjament ha finalitzat a les 5h. No hi ha hagut cap detingut, però les 55 personesque es trobaven al rectorat han estat identificades i expulsades de l'edifici. Tot i així, professors i estudiants han denunciat que en el desallotjament s'han ocasionat ferides a un gran nombre de persones, ja que han patit tibades de cabell, cops i contusions.

Havien decidit mantenir l'ocupació

Sota l'amenaça del desallotjament, el rector Dídac Ramírez havia trucat ahir a la tarda a Interior, professors, estudiants i representants de moviments socials havien decidit mantenir l'ocupació i demanaven diàleg a la direcció de la universitat. Fa cincanys, el mateix rector va ordenar el desallotjamet del vestíbul del rectorat (Cronologia de la lluita contra el Pla Bolonya).

Tancada

Treballadors i estudiants de la Universitat de Barcelona (UB) van ocupar dijous passat aquest matí el Rectorat UB per mostrar un posicionament conjunt davant el desmantellament que la universitat pública està patint.

En un comunicat que va lliurar per la PUDUP i que dirigia  a la Secretaria General d'Universitats i a l'Equip de Govern de la UB manifestava la seva oposició a qualsevol mesura de reducció de personal docent i PAS i a la precarització dels llocs de treball. "No acceptem cap acomiadament ni no renovacions de contractes", remarca el text. També puntualitzava que lluita és conjunta i els objectius són col·lectius. Ahir els concentrats van impedir que els membres del Consell de Govern es poguessin reunir a l'edifici històric.

 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid