Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallades a la Universitat
Els estudiants de la UAB allarguen indefinidament l'ocupació del rectorat

 Consideren la vía institucional com a esgotada, no tan sols per la falta de voluntat de negociar, sinó també per la manca evident "de democràcia que hi ha dins els òrgans de la UAB"

14/05/2013 Educació
Finalitza la tancada del rectorat d'un mes d'ocupació Finalitza la tancada del rectorat d'un mes d'ocupació

Després de quatre setmanes d’ocupació del rectorat de la UAB, la Coordinadora d’Assemblees de Facultat (CAF) ha decidit avui allargar indefinament el tancament, ja que considera "la vía institucional com a esgotada, no tan sols per la falta de voluntat de negociar, sinó també per la manca evident de democràcia que hi ha dins els òrgans de la UAB".

La CAF manifesta en un comunicat que es veu abocat a augmentar el nivell de pressió per assolir "no tan sols els nostres objectius sinó els de tota la comunitat universitària expressada a través del Claustre". Ara bé, remarca la seva voluntat  de de negociar i treballar conjuntament l’execució de les mocions aprovades al claustre del 20 i 21 de març. Tot dien que en "les últimes setmanes hem centrat la nostra activitat en una ocupació i accions de baix nivell de combativitat, sempre dirigides a fer poscionar l’Equip de Govern".

Les mostres de suport per part de la comunitat de la UAB han estat palpables durant aquest mes, sobretot i especialment entre aquells sectors més afectats per les polítiques neoliberals promogudes per la Generalitat de Catalunya i secundades pels òrgans de govern de la universitat pública.

Les reivindicacions s’emmarquen dins les competències dels membres de l’Equip de Govern, després de diverses trobades, paunta la CAF,"aquest continua enrocat en l’immobilisme i la passivitat institucionals", ja que considera que les declaracions que fins ara ha fet els Rector Ferran Sancho en contra de les retallades i la política universitària del govern de CiU són "insuficients si no van acompanyades de mesures tangibles".

Tot i així, el CAF remarca, que "les nostres accions no tenen com a objectiu el personal d’administració i serveis del rectorat sinó que les entenem com a mesura de pressió cap al Rector i el seu equip que continuen ignorant les demandes de les estudiants"

Les accions de pressió durant l'ocupació

El rectorat de la UAB va ser ocupat el 17 d'abril, jornada de vaga estudiantil al campus de Bellaterra. Des d'aquest dia, l'ocupació ha estat acompanyada de l'aturada del Consell de Govern el 25 d’abril, l'escarni a la Vicerrectora de Cooperació Silvia Carrasco, tallades de trànsit a l'estació de ferrocarrils de la UAB i les principals rotondes d'accés a la universitat, cercaviles pel campus, un dels quals va a acabar amb tres estudiants ferits per confrontacions amb els mossos d'esquadra, classes impartides al rectorat, pintades a les facultats, i xerrades.

L'última de les accions es va dur a terme el 9 de maig, dia de vaga estudiantil a nivell estatal convocada por CCOO i jornada de lluita a l'Autònoma convocada per la CAF, quan es va fer una manifestació pel campus en la que es van boicotejar els caixers de les principals entitats bancàries del campus amb silicona i pintades, fins arribar a l’altura de la B-30, os es va llençar pintura als mossos d'esquadra que, com de costum, esperaven les estudiants.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid