Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La primavera valenciana ix de nou al carrer

Amb l'objectiu de mantenir viva la flama i commemorar el primer aniversari, es realitzarà una abraçada col·lectiva, una manifestació i un concert al Palau de Congressos. Resten encara 231 multes per resoldre.

15/02/2013 Política

La "Primavera valenciana" commemora avui el seu primer aniversari amb una manifestació que recordarà les protestes estudiantils que van tenir lloc l'any passat i reivindicarà que “continua la lluita pels drets democràtics i les condicions de vida de la classe treballadora” contra “un sistema estructuralment corrupte i repressiu”.

La marxa s'iniciarà a les 18.00 hores al carrer Xàtiva de València, enfront del que es va convertir llavors en l'epicentre de les protestes, l'Institut Lluís Vives, i es dirigirà per Colón fins a la seu la Delegació del Govern espanyol, on els estudiants llegiran un comunicat i es demanarà la dimissió de la delegada del Govern, Paula Sánchez de León.

Precisament contra aquesta responsable política s'ha presentat aquest mateix matí una nova querella criminal que ja havia estat anunciada per l'Assemblea per les Llibertats i contra la Represió, també coneguda com Assemblea Micalet. La querella aconsegueix també al llavors cap de la Policia, Antonio Moreno, i al voltant d'un centenar d'agents que han identificat com implicats en les “250 identificacions, detencions il·legals i en alguns casos també agressions” que es van produir el 17 de febrer de 2012, a l'entorn de la comissaria de Sapadors.

Des de la l'Assemblea, que ahir al matí va oferir una roda de premsa per donar a conèixer els detalls de la manifestació i de les accions judicials, van recordar que anteriorment ja havien presentat una denúncia contra aquestes persones que va ser arxivada en ser presentada per organitzacions i “no estar signada pels afectats directament”, va apuntar.

Ara, no es tracta d'una denúncia sinó una “querella criminal” van puntualitzar, no abasta diversos dies de protestes com l'anterior sinó que se centra en els fets localitzats en Sapadors i sí està signada per mig centenar dels afectats i 20 organitzacions “sota la figura d'acusació popular”, i es preveu que se sumeixen més afectats.

A més, es van ampliar els delictes dels quals s'acusa a la delegada del Govern i a l'autoritat policial i que inclouen: “prevaricació com a funcionaris públics, detenció il·legal, coaccions, amenaces, i falsedat” en els atestats, ja que segons han assegurat des de l'Assemblea per les Llibertats i contra la Represió, en els expedients que van obrir “es van reflectir fets que no són certs”.

Aquesta vegada “serà molt difícil que es pugui tirar per enrere” la querella “per l'àmplia varietat de delictes denunciats, perquè s'ha treballat a fons, per la multiplicitat de fets constatats”, han augurat. Des de l'Assemblea “seguim confiant que el sistema judicial reaccioni, en l'esclariment del que va succeir i en què es depurin responsabilitats penals”, va manifestar.

Samarretes grogues

Per a la manifestació del 15 de febrer, s'han preparat samarretes grogues sota el lema "Som el "poble, no l’enemic" i tenen com a dibuix un cervell després dels barrots d'una presó com a denúncia que “volen tancar fins a la llibertat d'expressió”, han explicat.

Entre els actes de commemoració de la ‘Primavera Valenciana’ s'ha organitzat també un partit de futbol a manera de paròdia per al dia 23 de febrer a la Plaça de la Verge. En un equip jugaran els estudiants i en l'altre estaran caracteritzats policies l'aparell judicial i polítics, han avançat.

Organizacions que donen suport a la manifestació

Organitzacions: A Contracorrent, AES, BEA – Bloc d’Estudiants Agermanats, CAJEI, Campus Jove, FAAVEM, BLOC JOVE, Joventut Comunista del País Valencià, Joventuts Esquerra Republicana, Joves Socialistes País Valencià, Joves Verds del País Valencià, ACPV, Ateneu Popular, Ca Revolta, Cabanyal, Cercle Obert de Benicalap, Cave Cova, CEDSALA, CEPS, Colectivo Lambda, Endavant, Escola Valenciana, Espai Alternatiu, FAPA València, Institut Obrer, Jarit, Koordinadora Kolectivos Parke, Mama Africa, PAH, Plataforma per Russafa, Radio Malva, Republicanos València, RPS Republicanos Valencia, SEPE, Só de Pau, Socialisme 21, Tanquem Cofrents, CAT Intersindical, CGT, COS, CS.CCOO-PV, STEPV-Intersindical Valenciana, UGT-PV, Compromís Valencià, Esquerra Republicana PV, EUPV, Iniciativa–Compromís, MDT, PCPV, PSPV-PSOE, Solidaritat Catalana al País Valencià, Solidaritat Catalana per la Independència, Iniciativa Animalista.

El Moviment de defensa de la Terra ha emès un comunicat de suport a la manifestació

Abraçada simbòlica

Cap a les 14.00 h al Lluís Vives se celebrarà una acte que tractarà de fer públic el compromís i l'estima per una escola pública i de qualitat. Aquest acte consistirà en una abraçada simbòlica a l'IES Lluís Vives, tal i com es va fer el curs passat.

Concert al Palau de Congresos

L’Assemblea Global de l’IES Lluís Vives i l’Associació Jurídica Primavera Valenciana han organitzat el concert que es durà a terme al Palau de Congressos de València, cap a les 22h. L'acte comptarà amb les actuacions de  Obrint Pas, La Habitación Roja, Senior i el Cor Brutal, Maronda, La Gossa Sorda, Pau Alabajos, Aspencat, Feliu Ventura, Manolo Tarancón, Cesk Freixas, Mr Perfumme, Clara Andrés, Arthur Caravan, Galavera, Meritxell Gené, Julio Bustamante, El Diluvi, Tórtel i Emma Get Wild

L'objectiu d'aquest concert i campanya és recollir fons i donatius per poder fer front a les despeses d'uns 70 expedients sancionadors i 30 judicis pendents de persones que, en l'àmbit de l'Assemblea Global del Lluís Vives, han manifestat lliurament la seua voluntat de què siga l'Associació Jurídica Primavera Valenciana qui porte la defensa jurídica davant els Tribunals.

1r aniversari

El proper 15 de febrer farà un any de l'anomenada Primavera Valenciana. La Primavera Valenciana, com és ben sabut, és el nom amb què es van anomenar les múltiples mobilitzacions que van tenir lloc a València després d’uns atacs de brutal repressió exercida reiteradament per la policia cap a uns joves que es manifestaven pacíficament pel seu dret a l’educació. Els antecedents començaren després del decret que retallava dràsticament els ingressos en l’educació pública. El decret de 18 de gener de 2012 contemplava mesures com ara; fortes retallades salarials als docents o l’increment del nombre d’alumnes per classe que implicava una reducció considerable de la plantilla docent.


 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid