Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Primavera Valenciana
#Primavera Valenciana. El concert solidari

Un total de 19 participants entre grups i cantautors realitzaran un concert benèfic el proper 18 de febrer a València per donar suport als represaliats i represalidades de la "Primavera Valenciana".

14/01/2013 Drets i Llibertats

El proper 15 de febrer farà un any del que es coneix com a Primavera Valenciana. La Primavera Valenciana, com és ben sabut, és el nom amb què es van anomenar les múltiples mobilitzacions que van tenir lloc a València després d’uns atacs de brutal repressió exercida reiteradament per la policia cap a uns joves que es manifestaven pacíficament pel seu dret a l’educació. Els antecedents començaren després del decret que retallava dràsticament els ingressos en l’educació pública. El decret de 18 de gener de 2012 contemplava mesures com fortes retallades salarials als docents o l’increment del nombre d’alumnes per classe que implicava una reducció considerable de la plantilla docent.

A més, les noves retallades en el pressupost de l’educació pública i els deutes anteriors de la Generalitat als centres provocats per una gestió pèssima de l’Administració, portaren a moltes escoles i instituts a situacions límit com la falta de diners per a la calefacció i el retràs en l’abonament de les despeses de funcionament. Aquests fets van unir milers de docents del País Valencià en múltiples protestes i actes de reivindicació per l’educació pública. Actes simbòlics com portar una samarreta negra cada dilluns o manifestacions cada dijous davant els centres es generalitzaren a tot el País Valencià.

A l’Institut Lluís Vives aquestes protestes van tenir un ressò internacional. Des de les primeres manifestacions, que començaren dilluns 13 de febrer es van ordenar càrregues indiscriminades cap als manifestants, a qui el Cap Superior de Policia, Antonio Moreno, va anomenar “el enemigo”. Les imatges de la brutalitat exercida per la policia van ésser difoses per les xarxes socials i mitjans internacionals davant la indignació de la societat. Aquestes càrregues van acabar amb prop de 70 expedients sancionadors oberts i 30 judicis pendents contra molts dels alumnes que protestaven per una educació pública de qualitat.

Des de dijous 16 de febrer es començaren a usar hasthags com #Lluis Vives o #LluisVivesSensePor. El hasthag #PrimaveraValenciana va ser utilitzat pel periodista David Meseguer, però el nom Primavera Valenciana va començar a popularitzar-se el dissabte 18 de febrer, quan el cantautor Pau Alabajos escriví el tuit: “Vos tenim preparada una #PrimaveraValenciana que vos aneu a cagar! Ara, en el primer aniversari d’aquesta primavera Valenciana, l’Assemblea Global del Lluís Vives i l’Associació Jurídica Primavera Valenciana han organitzat per a divendres 15 de febrer un concert solidari al Palau de Congressos de València. Hi actuaran Obrint Pas, La Habitación Roja, Senior i el Cor Brutal, Maronda, La Gossa Sorda, Pau Alabajos, Aspencat, Feliu Ventura, Manolo Tarancón, Cesk Freixas, Mr Perfumme, Clara Andrés, Arthur Caravan, Galavera, Meritxell Gené, Julio Bustamante, El Diluvi, Tórtel i Emma Get Wild.Per assistir al concert s'ha obert una campanya de micromecenatge on les donacions seran destinades a cobrir les despeses dels judicis pendents. Amb les donacions es poden aconseguir entrades per al concert (o entrades a una simbòlica fila 0, per a tots els que no hi puguen assistir) o altres objectes com llibres, samarretes o Cds.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid