Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#Primaveravelenciana
Un documental aplega els protagonistes de "La Primavera Valenciana"

El treball s’estrena a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània i a la Universitat de València

13/02/2013 Política

El documental "Estudiar en primavera", recull el testimoni d'alumnes de l'IES Lluís Vives de València, les protestes dels quals, en febrer del 2012, van desembocar en l'anomenada "primavera valenciana".

El treball cinematogràfic ha estat dirigit per Amparo Fortuny i s'estrenarà el proper 21 de febrer a les 19.30h a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC) i el 22, a les 16h a la Universitat de València (UV).

Tal com informa "La Veu del País València", l'institut no ha deixat de ser un entorn quotidià per als protagonistes. Al jardí del claustre, els estudiants opinen amb sinceritat sobre els successos que van tenir lloc aquells dies, així com dels problemes que més els inquieten en una etapa crítica de les seues vides. Així, i a través de primers plans, la cambra s'endinsa en el seu complex ventall d'estats d'ànim.

"Estudiar en primavera" no s'oblida de donar la paraula també als seus pares i professors, les opinions dels quals contrasten amb el punt de vista dels joves donant peu a una pregunta: els uneixen més coses de les quals els separen? Mentrestant, la cambra guiarà a l'espectador, submergint-lo en el dia a dia d'estos joves. Les aules, la sala d'actes, el despatx de direcció. El públic coneixerà la resta d'integrants d'un institut en el qual estudien xics i xiques des dels 12 anys.

Els enfrontaments amb la policia estan representats en les fotografies realitzades i cedides per Germán Caballero. L'expressivitat en les cares dels joves són fidel reflex del desengany que van experimentar durant aquelles jornades de protesta.

La banda sonora té el tema 'Ley y Moral' de Klaus & Kinski. Una cançó que constitueix tot un leitmotiv en "Estudiar en primavera". Des del seu plantejament desenfadat, el grup murcià transmet l'actitud a vegades idealista, en ocasions enèrgica i a estones nihilista dels joves protagonistes.

Així, en el documental conviuen els testimonis dels adolescents del Lluís Vives amb les impactants imatges del videoclip de "Ley y moral", passant dels primers plans dels joves a la destrucció d'icones infantils (canells, galetes María, etc.) que proposa Klaus & Kinski. El vídeo de 'Ley moral' ha estat fet per Chema García Ibarra per a Javelina Música.

Actes per commemora el 1r aniversari

El proper 15 de febrer farà un any de l'anomenada Primavera Valenciana. La Primavera Valenciana, com és ben sabut, és el nom amb què es van anomenar les múltiples mobilitzacions que van tenir lloc a València després d’uns atacs de brutal repressió exercida reiteradament per la policia cap a uns joves que es manifestaven pacíficament pel seu dret a l’educació. Els antecedents començaren després del decret que retallava dràsticament els ingressos en l’educació pública. El decret de 18 de gener de 2012 contemplava mesures com ara; fortes retallades salarials als docents o l’increment del nombre d’alumnes per classe que implicava una reducció considerable de la plantilla docent.

En el primer aniversari d’aquesta primavera Valenciana, l’Assemblea Global del Lluís Vives i l’Associació Jurídica Primavera Valenciana han organitzat per a divendres 15 de febrer un concert solidari al Palau de Congressos de València. Hi actuaran Obrint Pas, La Habitación Roja, Senior i el Cor Brutal, Maronda, La Gossa Sorda, Pau Alabajos, Aspencat, Feliu Ventura, Manolo Tarancón, Cesk Freixas, Mr Perfumme, Clara Andrés, Arthur Caravan, Galavera, Meritxell Gené, Julio Bustamante, El Diluvi, Tórtel i Emma Get Wild.

Abans del concert, hi ha haurà una manifestació pels carrers de València, convocada per l'Assemblea per les llibertats i contra la Repressió, sota el lema "Som el poble, no l'enemic"

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid