Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Galícia
Un detingut a la Corunya acusat de formar part de Resistencia Galega
07/01/2013 Internacional
Agents de la Policia Nacional espanyola adscrits a la Comissaria General d'Informació han detingut aquesta nit a la Corunya una persona acusada de ser membre de Resistència Galega, el grup armat independentista gallec. Segons les informacions filtrades per la policia als mitjans habituals aquesta persona portava a sobre tres artefactes explosius.

La detenció ha tingut lloc a les 22.30 hores en una zona boscosa de la localitat corunyesa d'Ames. Segons La Voz de Galicia i Europa Press els artefactes intervinguts són similars als requisats en anteriors operacions contra Resistència Galega.

Recordem que el passat setembre de 2012 agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional espanyola van detenir quatre persones amb acusades de militar en aquesta organització independentista. A finals d'octubre dos independentistes gallecs va ser detinguts també acusats de formar part d'aquest grup armat. Durant el novembre i desembre del 2011 van ser detingudes sis persones a Vigo, Santiago i Lugo acusades de pertànyer a Resistencia Galega, quatre de les quals van ingressar a la presó, en una operació dirigida des de l'Audiència Nacional espanyola.

Resisència Galega ha realitzat accions durant els darrers mesos com l'atac contra la casa museu de Manuel Fraga a Vilalba (Lugo), a oficines d'INEM i contra una antena de telecomunicacions.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid