Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ceivar iniciarà accions judicials i polítiques per la repressió durant el Dia da Patria Galega

26.07.07 La policia espanyola va carregar, de forma indiscriminada i brutal, ahir a la nit contra els assistents als actes que organitzava AMI-Assembleia da Mocidade Independentista, en motiu del dia de la Patria Gallega. Hi ha nombroses persones ferides, algunes d'elles molt greu. Per aquest motiu, Ceivar organització antirepressiva de l'esquerra independentista gallega,  iniciarà accions judicials i polítiques per la repressió durant el Dia da Patria Galega que es va celebrar ahir.

26/07/2007 04:44 Internacional

 

Durant els actes de celebració del 25 de Xullo d'aquest diumenge 24 no s'hi van produir incidents, tot i la nombrosa presència de la policia de paisà a les diferents mobilitzacions independentistes. Però a Compostela, a la nit, durant una marxa de l'organització juvenil AMI nombroses dotacions d'antiavalots del cos de la policia estatal van carregar indiscriminadament contra els independentistes que realitzaven la manifestació. Una marxa que els joves independentistes gallecs han realitzat durant tretze anys en aquesta data de commemoració del nacionalisme gallec.

Les càrregues de la policia van ser molt violentes durant la persecució dels manifestants durant la nit a Compostela. El fet que la marxa s'estigués desenvolupant al casc antic d'aquesta ciutat va convertir els petits carrerons en una ratonera per als manifestants, que van ser apallissats pels agents del cos d'antiavalots, i en un infern de pilotes de goma disparades per aquests agents. Les actuacions policials, a més, es van caracteritzar per mètodes il.legals com donar puntades de peu a les persones que estaven esteses a terra pels cops, o bé pel fet que van destruir amb violència material fotogràfic i fins un ordinador portàtil. 

A causa de les càrregues dels antiavalots, que van ser indiscriminades i que també van produir lesions a turistes que passejaven per la ciutat, diverses persones van haver de ser ateses a centres hospitalaris de la ciutat. En alguns casos la policia havia assistit als centres d'assistència mèdica per detenir els manifestants ferits que hi havien acudit per guarir-se les ferides.

 

Per saber-ne més:

Galeria fotogràca del Dia da Pátria Galega i de les càrregues policials


Galiza Livre, portal d'informació de Galiza 

AMI, organització juvenil de l'esquerra independentista Galega 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid