Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Detenen dos independentistes gallecs acusats de formar part de Resistencia Galega

Segons la policia espanyola, les detencions dels dos independentistes, que se sumen a les 9 fetes en el darrer any, "han suposat un important cop a l'estructura de Resistencia Galega"

30/10/2012 Internacional

El cop repressiu contra l'independentisme gallec segueix. Després que el 30 de novembre passat es detinguessis sis persones i el 16 de setembre cinc més, aquest dilluns a la nit la policia espanyola informava de la detenció de dos joves més acusats de formar part de l'organització armada Resistencia Galega.

Es tracta de Julio César Saiáns, de 33 anys i Silvia María Casal, de 36. Tots dos van ser detinguts pels volts de les onze de la nit a Ferrol, la Corunya, per part d'agents de la Comissaria General d'Informació de la policia espanyola en col·laboració amb la Brigada Local d'Informació de la Prefactura Superior de Galícia. 

Segons Diário Liberdade, tant Saiáns com Casal són coneguts pel seu treball social i implicació en diferents entitats i iniciatives populars de l'àmbit de l'esquerra independentista, fet que apunta a una nova campanya de criminalització contra el moviment independentista gallec.

El comunicat fet públic pel cos policial assegura que les detencions d'aquests dos militants, que se sumen a les 9 fetes en el darrer any, "han suposat un important cop a l'estructura de Resistencia Galega". El diari El País va més enllà de la versió policial i afirma que "la policia dóna pràcticament per escapçat i fora de combat el grup terroritsta Resistencia Galega".

El Ministeri de l'Interior espanyol acusa Sayans de formar part de la direcció del que anomena "aparell de finançament", és a dir l'encarregat de proveir de recursos econòmics l'organització i comprar el material per la suposada organització.

L'operació iniciada a finals de l'any passat, dirigida per l'Audiència Nacional espanyola, va generar una àmplia onada de solidaritat internacionalista antirepressiva. Quatre dels detinguts el novembre del 2011 van ingressar a la presó.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid