Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Illes Balears
El model d’ensenyament trilingüe que proposa el PP augmentaria el fracàs escolar

Així ho ha explicat l’OCB, que ha volgut desemmascarar la intenció del govern de Bauzá de negar el dret a escolaritzar en la llengua pròpia de les Illes

01/11/2012 Llengua

Les declaracions que va fer a Intereconomía el Conseller d’Educació de les Illes Balears, Rafel Bosch, en què anunciava l’eliminació de la immersió lingüística al sistema educatiu, han despertat reaccions arreu.

Aquest és el cas d’Obra Cultural Balear, que ha mostrat la seva indignació davant aquest projecte, ja que “l’única finalitat de l’executiu és negar el dret que tenen els ciutadans de les Illes Balears a escolaritzar els seus fills en la llengua pròpia”.

A més, l’OCB ha volgut matisar que “més que una ‘lliure elecció de llengua’ ens trobaríem davant una imposició de llengües” i considera molt negativament que “per tenir dret a rebre l’ensenyament en l’idioma de Mallorca hi ha de donar suport un mínim d’un 65% del total de pares de cada centre escolar”, tant per cent que, per cert, no té el govern de Bauzá, que tot i així fa un abús de poder trencant “tots els consensos polítics en matèria lingüística que s’havien anat construint des de l’any 1986”.

El model educatiu que fins ara “ha permès avançar cap a una societat més cohesionada i cap a un coneixement per part dels alumnes de les dues llengües oficials de les Illes Balears” està en perill i aquesta minorització i marginació de la llengua pròpia de les Illes evitarà “que els infants acabin l’ensenyament amb un coneixement suficient de la llengua pròpia”.

A més, sembla que la nova llei no és viable ja que, si bé disposa que una tercera part de l’ensenyament ha de ser en anglès, no hi ha prou mestres i professors amb un coneixement suficient d’aquesta llengua, de manera que els alumnes no tindran un bon nivell de cap de les tres llengües i “el fracàs escolar, previsiblement, augmentarà”.

Però els problemes al sistema educatiu no són només els intents d’extermini de la llengua: manquen recursos econòmics, hi ha més alumnes per aula i menys professors, cosa que pot tenir repercussions “per al futur dels nins i de les nines, que seran els ciutadans del demà”.

Per això, l’OCB es va adherir dimarts 30 d’octubre a la concentració per l’educació que tenia com a lema “Retallen l’educació, retallen el nostre futur”, i ha anunciat que organitzarà noves mobilitzacions i que “liderarà la resposta ciutadana”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid