Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català a l'Escola
La lectura del manifest per la llengua i l'educació aplega mig miler de persones a Manacor

El text reivindica la immersió lingüística en català i critica les retallades en educació

13/06/2012 Educació

Dilluns passat, més de 500 persones van donat suport a la lectura del manifest per la llengua i l'educació al municipi de Manacor.El text està impulsat per la Plataforma per l'Educació.

Na Marta Sanxo, professora de secundària durant 40 anys, ara jubilada, i na Mercè Pinya, periodista de la desapareguda Radio-televisió de Mallorca, mare i filla, van llegir el manifest en el que exigeixen al Govern de les Illes Balears que aturi totes les retallades que afecten al sistema educatiu, que augmenti la inversió en educació pública i fomenti la col·laboració de la comunitat educativa amb l'administració, que es posin en funcionament i es recuperin iniciatives de reforç a l'alumnat i programes de suport. Que promogui una educació inclusiva i no segregadora, fent valer la llengua catalana com a llengua vehicular i com a eina d'integració i que asseguri una gestió pública, democràtica, participativa i directe als centres. Han acabat remarcant que l'educació no és un luxe, és un dret.

Llavors les escales del nou auditori van ser insuficients per donar cabuda als més de 3 minuts d'aplaudiments i cants de "és un dret, és un dret" amb els que va acabat l'acte.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid