Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Andreu Curto surt en llibertat sense fiança

Les convocatòries de benvinguda estan previstes per les vuit del vespre a Sants i dissabte a les 12 del migdia a Tortosa

22/06/2012 Drets i Llibertats

Andreu Curto ha sortit aquest divendres a la tarda de la presó de Can Brians després de 24 dies en règim de presó preventiva per mobilitzar-se el dia de la vaga general a Barcelona. El jutjat d'instrucció número 5 de Barcelona ha decretat aquest migdia la llibertat sense fiança del vaguista.

Curto ha sortit de la presó a quarts de sis de la tarda, i ha estat rebut pels seus familiars, amics i companys. Les convocatòries de benvinguda estan previstes tant a Sants, on resideix, i a Tortosa, d'on és originari. A Sants la benvinguda se celebra aquest divendres a les 8 del vespre al CSA Can Vies i a Tortosa dissabte a les dotze també al Casal Popular Panxampla de Tortosa, d'on Curto és membre i on es farà un vermut de benvinguda.

Amb el seu alliberament, ja no queda cap vaguista empresonat. El jove militant de Maulets surt en llibertat després que s'hagi resolt el recurs contra la seva ordre d'empresonament, el mateix que va fer que el vaguista que van empresonar amb ell, Rubén Marín, sortís en llibertat l'11 de juny passat.

3 setmanes tancat

Curto va ser detingut el 30 de maig a casa seva per quatre agents de paisà acusat del delicte continuat de desordres públics, de coaccions greus, de robatori amb violència i/o intimidació, delicte contra els drets, fonamentals i llibertats públiques i danys en el marc de les protestes de la vaga general, per les quals ha estat empresonat durant 3 setmanes. Els Mossos fins i tot li volien imputar un delicte de pertinença a grup criminal amb el qual s'hagués pogut elevar la pena, tot i que finalment aquesta acusació va ser rebutjada per la jutgessa.

El grup de suport ha agraït el suport rebut durant aquestes tres setmanes de presó i ha remarcat que el seu alliberament és "la constatació que el seu empresonament va ser una mesura absolutament desproporcionada, injusta i injustificada" a més de tenir "caràcter polític i repressiu". "Avui Andreu serà lliure, però la lluita contra les retallades i la repressió continua", afirma.

Solidaritat nacional i internacional

Les protestes de suport a Andreu Curto no han parat des del primer dia que va ingressar a la presó juntament amb Rubén Marín. S'han celebrat manifestacions i concentracions a moltes ciutats dels Països Catalans. La darrera onada de protestes van tenir lloc el cap de setmana passat, quan es van celebrar 13 mobilitzacions descentralitzades.

Especialment destacada ha estat la solidaritat que ha rebut des de la seva ciutat, Tortosa, on la solidaritat amb Curto va encapçalar una nombrosa manifestació contra les retallades i fins i tot estava previst que dimarts que ve l'Ajuntament de Tortosa aprovés una moció condemnant el seu empresonament, tal com han fet Molins de Rei i Sallent. I aquest dijous treballadors bascos també van demanar la seva llibertat.

En una carta molt llegida que Andreu va enviar des de la presó, el noi va agrair aquesta solidaritat: "Ens voldran imposar un càstig exemplar. Però nosaltres tenim una gran arma, que en les últimes setmanes heu demostrat que sabeu utilitzar perfectament, la solidaritat". I afegia: "Una solidaritat que cada dia traspassa els murs de la presó i ens dóna forces i ànims per continuar endavant, i amb el cap ben alt. Moltes gràcies a tothom!".

D'altra banda, el manifest del grup de suport ha rebut adhesions de centenars de persones a títol individual i centenars d’organitzacions i col·lectius socials (Casal Popular Panxampla, Lo Maset, Acampada Tortosa 15M...), sindicals (CCOO, UGT, USTEC, CGT, COS...), polítiques (SI, ICV, EUiA, CUP...), juvenils (Maulets, Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans...), plataformes en defensa del territori (Plataforma en Defensa de l’Ebre, Plataforma en Defensa de la Terra Alta...) i culturals (Gralles i Tabals de Jesús, grups de diables, colles de bastoners...).

Qui també s'ha solidaritzat amb Curto han estat els encausats del 1992 que van patir l'Operació Garzón. Tots ells van signar una carta conjunta de suport als vaguistes empresonats i van desplegar una pancarta davant de centenars de persones reclamant-ne l'alliberament durant l'estrena del documental que repassa aquells fets.

Valora
Per saber-ne més
Vídeos

L'Esquerra Independentista es solidaritza amb Andreu Curto a Tortosa from Agitacció on Vimeo.

L'Esquerra Independentista es solidaritza amb Andreu Curto a Tortosa
Crida a la mobilització per al dia 16 arreu dels Països Catalans en solidaritat amb els vaguistes presos. El diumenge 10 de Juny, a Tortosa s’ha celebrat una roda de premsa, convocada per Alerta Solidària (l’organització antirepressiva de l’Esquerra Independentista) amb la participació del Grup de Suport de les Terres de l'Ebre a Rubén i Andreu. Un dia després Ruben fou alliberat però el Maulet Andreu Curto segueix segrestat per l'Estat.

andreu askatu h264 from Agitacció on Vimeo.

Treballadors bascos demanen la llibertat d'Andreu Curto
Manifestació Llibertat Rubén i Andreu (03/06/2012)
Entrevista amb representants de l'assemblea de suport del Rubén i l'Andreu
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid