Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Solidaritat internacionalista
Treballadors bascos demanen la llibertat d'Andreu Curto

Un treballador de Celsa Atlantic de Vitòria ha fet una marxa a peu fins a Catalunya per denunciar el tancament de l'empresa i l'acaomidament de 354 treballadors

22/06/2012 Drets i Llibertats

Barcelona va acollir dimecres una manifestació de treballadors bascos per rebutjar el tancament de l'empresa Celsa Atlantic de Vitòria, una companyia amb seu a Castellbisbal.

Durant la marxa, els treballadors també van demanar la llibertat d'Andreu Curto, el militant independentista que porta més de 3 setmanes en presó preventiva. Els protestants van cridar per l'alliberament del jove rere una pancarta on posava "Llibertat Andreu".

La manifestació va partir de la Plaça Raspall de Barcelona i va acabar a la Plaça Catalunya.

A peu des de Vitòria

Els treballadors han viatjat fins a Barcelona per solidaritzar-se amb el seu company basc Eduardo Iñiguez de Heredia, treballador de Celsa Atlantic de Vitòria que va iniciar ara fa un mes una marxa reivindicativa a peu des de la planta basca fins a la seu de l'empresa a Catalunya travessant els Pirineus. L'empresa amenaçan amb tancar la planta i acomiadar els seus 354 treballadors.

Dimarts va passar per Cadaqués acompanyat de diversos companys per concloure la ruta transpirinenca i dimecres va arribar a la seva destinació, on es va reunir amb el director de l'empresa a Barcelona, Francesc Riveralta. La lluita d'aquest treballador ha rebut el suport del sindicat basc LAB, que té representació a l'empresa.

Diversos autobusos van sortir de Vitòria dimarts a la matinada per arribar a l'entrada de la seu de Celsa Atlantic a Castellbisbal i fer costat al seu company abans de reunir-se amb el director. Després de la reunió es va celebrar un dinar popular organitzat per la COS

Aquest dijous els treballadors han tallat l'AP-7 a l'altura de Castellbisbal amb pneumàtics i branques enceses.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid