Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Negocis del poder
Eurovegas amenaça ara Montcada i Reixac
04/04/2012 Res-pública
Montcada i Reixac podria ser una de les opcions de la Generalitat del Principat per acollir el complex d’oci i joc d'Eurovegas, segons les darreres informacions a diversos mitjans de comunicació.

Aquesta població propera a Barcelona ha estat esquitxada d'escàndols relacionats amb la corrupció immobiliària i pateix serioses dificultats estructurals i socials, com són el fet que està travessada per nombroses vies ferroviàries i carrerteres i autopistes. L'atur és molt alt, amb barris com el de la Valentine, amb focus de marginació i pobresa importants. Montcada i Reixat també ha mantingut una forta oposició a la construcció d'una incineradora a la planta on havia existit la cimentera Asland. Fins i tot l'ajuntament, fa pocs anys, es va mostrar en contra del fet que la incineradora de la cimentera es construís segons el projecte previst,  a 200 metres dels habitatges del barri de Can Sant Joan de Montcada.

El municipi vallesà seria “l’opció B” del govern autonòmic per a la construcció d'una gran superfície d'oci i de jocs d'atzar, després que en la reunió entre una delegació catalana i els responsables del projecte a Las Vegas es plantegés el problema amb l’alçada de les futures instal·lacions en uns terrenys pròxims a l’aeroport del Prat, com s'havia especulat fins ara.

En aquest sentit, l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Maria Elena Pérez, ha lamentat que la Generalitat del Principat no hagi informat oficialment el municipi sobre aquesta opció “encara que no hi hagi cap decisió en ferm”. Sembla que tots els càlculs a gran escala s'han fet a esquenes del municipi.

Per una altra banda, el digital d'El triangle explicava avui que el col·lectiu de tècnics del ministeri d’Hisenda, Gestha, ha denunciat dimarts que el projecte Eurovegas per instal·lar un macrocomplex del joc a Barcelona o a Madrid es convertirà en ”un focus de blanqueig de capitals com qualsevol altre paradís fiscal” i que “no es pot permetre” que els futurs treballadors del megacasino es regeixin per normes diferents a l’Estatut dels Treballadors, així com el fet que no pot ser que es generi “un vertader paradís fiscal, on uns quants tindrien un règim laboral completament al marge de la resta dels espanyols”.

Per saber-ne més:

L'Eurovegas, a Montcada?

Tècnics del ministeri d'hisenda diuen que Eurovegas serà un "focus de blanqueig"

El Govern busca nous terrenys per a Eurovegas

El Govern es planteja ara els terrenys de Montcada o Abrera

Montcada espera la trucada de la Generalitat per valorar l'Eurovegas d'Adelson




 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid