Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mig miler de persones tornen a dir NO a la incineració a Montcada i Reixac

 Ahir a la tarda, unes cinc-centes persones van corejar ahir de nou "No a a l'incineració" a Montcada i Reixac, en contra de la possibilitat que la cimentera Lafarge faci servir llots de depuradora i altres residus com a combustible. La segona manifestació de la Plataforma Antiincineració no va ser tan multitudinària com la primera, que va comptar amb prop d’un miler de persones, i va tornar a coincidir amb la celebració d’un ple municipal.

30/05/2008 12:09 Territori

Per la seva banda, el govern local, format per PSC i CiU, assegura que ha dut a terme totes les gestions necessàries per evitar que es cremin llots i que ara és la Generalitat qui té l’última paraula.

El punt de partida de la manifestació, segons informa laveu.cat va ser la plaça Bosc de Can Sant Joan, on els comerciants van tancar els seus comerços per poder assistir a la mobilització. El segon punt de trobada va ser l’avinguda de la Unitat, davant de l’Ajuntament, des d’on els manifestants es van dirigir al carrer Major. Durant el primer tram hi va haver moments de tensió quan la policia local va impedir el pas del vehicle que encapçalava la manifestació, argumentant que a la tarda està prohibit l’accés de vehicles. Després de fer una aturada davant de la Casa de la Vila, on s’estava fent el ple del mes de maig, la marxa va continuar fins a la plaça de l’Església, on es va llegir un manifest demanant la retirada del projecte de crema de residus a la cimentera Lafarge per considerar que pot tenir efectes nocius per a la salut de les persones. 

El portaveu de la Plataforma, José Luis Conejero, va dir que la Generalitat ha de prendre nota d’aquesta segona manifestació i fer marxa enrera de forma immediata, sense aplicar cap moratòria en la concessió de la llicència ambiental a Lafarge. El col•lectiu també considera que el govern municipal hauria de mostrar una posició més contudent i exigir a la Generalitat la retirada del projecte.

A la manifestació de la Plataforma Antiincineració d’ahir la tarda s’hi van afegir professors i alumnes de l’IES Montserrat Miró, mobilitzats aquests dies davant la notícia que el govern vol eliminar el batxillerat nocturn que actualment s’imparteix al centre. Al final de la manifestació un representant del centre, Ramon Bacardit, va demanar suport dels assistents en la lluita per mantenir les classes nocturnes de batxillerat.

La Plataforma Antiincineració ha anunciat noves mobilitzacions i l’inici d’accions per la vida judicial si la Generalitat no retira el projecte de la crema de llots a la cimentera Lafarge.

Per saber-ne més:

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid