Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La taca d'oli del cas Pretòria arriba a Montcada i Reixac i fa dimitir l'alcalde

Segons les diligències judicials,  l'exgerent de l'Incasòl, Emili Mas, i el suposat 'cervell' de la trama Pretòria, Luis García, tractaven l'alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga,  com un dels seus.
Aquest migdia i després d'onze anys al càrrec, l'alcalde de Montcada i Reixac (Vallès Occidental), César Arrizabalaga (PSC), ha anunciat la seva dimissió que s'oficialitzarà el proper 21 de juny en un ple extraordinari. 

02/06/2010 23:17 Política

Arrizabalaga ha atribuït la seva decisió a un "relleu natural" i ha negat qualsevol vinculació amb el cas Pretòria, tot i que ha reconegut haver mantingut reunions amb Lluís García 'Luigi' a qui hauria conegut a través de l'exregidor de Territori, Antonio Jiménez.

Però el sumari discrepa d'aquesta versió. Segons les diligències judicials,   L'exgerent de l'Incasòl, Emili Mas, i el suposat 'cervell' de la trama Pretòria, Luis García, tractaven l'alcalde de Montcada i Reixac  com un dels seus.

En una conversa telefònica del març del 2009 recollida en el sumari de Pretòria, 'Luigi' li diu a Mas que l'alcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, considera Arrizabalaga 'com de la casa', i Mas contesta 'és dels nostres', cosa que 'Luigi' confirma. Tot i això, de la conversa no es desprèn que l'alcalde de Montcada participés en cap il·legalitat. 'Bartu' i 'Luigi' volien que Mas donés 'carinyo' a Arrizabalaga i que el tractés bé en els acords que tinguessin l'Incasòl i Montcada.

Ara bé, l'alcalde s'ha defensat de les informacions que en els darrers dies han aparegut publicades a alguns mitjans de comunicació i ha afirmat que el partit socialista porta treballant en la seva sortida des de fa més de mig any. Arrizabalaga ha manifestat el seu “rebuig personal i institucional” per les inculpacions “gratuïtes” que han recaigut sobre ell i les ha qualificat de “calumnies”. 

L'actual secretaria d'organització del PSC al Vallès Occidental, Maria Elena Pérez, serà la persona que substituirà Arrizabalaga en el seu càrrec a l'alcaldia. El proper 21 de juny se celebrà un Ple Extraordinari en què el consistori oficialitzarà la renuncia de l'actual alcalde i posteriorment Pérez serà envestida alcaldessa. 

Per saber-ne més:

Pretòria acaba amb la dignitat política catalana 

La Vanguardia destapa que l'exalcalde de Santa Coloma va cobrar un milió d'euros de Pretòria

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid