Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cabanyal en lluita
L'Ajuntament de València continua degradant el Cabanyal
06/02/2012 Territori
Una nova sentència dóna la raó a "Salvem el Cabanyal" Una nova sentència dóna la raó a "Salvem el Cabanyal" | Autor: Arxiu
La plataforma Salvem el Cabanyal recorda que l'Ajuntament continua castigant el barri de la ciutat de València negant llicències d'activitat empresarial i d'obres de rehabilitació, escudant-se en una ordre ministerial, fent més difícil la vida dels veïns, una conducta que segons ha exposat la plataforma podria ser considerada de prevaricació.

Ta i com informàvem fa dues setmanes, ells tribunals es va tornar a oposar-se a la política de Barberà al Cabanyal. El TSJM avala la decisió del Ministeri de Cultura espanyol de paralitzar els enderrocaments al barri del Cabanyal-Canyamelar. Aquesta nova resolució va aparèixer en resposta a la demanda que va realitzar l'Ajuntament de València en febrer de 2010 per anul·lar l'ordre aprovat per Ángeles González Sinde, que va paralitzar el Pla Especial de Protecció i Reforma Interior (PEPRI) del barri.

Segons la plataforma, després de la detinguda lectura i estudi en profunditat de la interlocutòria del TSJM s’arriba a la conclusió sobre els errors sobre els que assessoren jurídicament "el nostre govern municipal, ja que la interlocutòria desmunta una a una totes les argumentacions exposades a la Demanda d’Execució de Sentència de l’Ajuntament de València".

El 12 de gener el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) va reafirmar la validesa i el rigor de l'ordre del Ministeri de Cultura en la qual es declarava que el pla traçat per l'Ajuntament de València per a la prolongació d'una avinguda fins al mar que suposaria l'enderrocament de més de 600 edificis, i que deixaria sense habitatge a més de 1.600 persones, seria considerat espoli.

La interlocutora del TSJM ha desmuntat les argumentacions exposades a la demanda d'execució de sentència de l'Ajuntament de Rita Barberà, que negava la tutela superior de l'Estat en l'aspecte patrimonial del Cabanyal i que es justificava amb l'argument que no es va consultar amb l'Administració municipal el procés d'execució de sentència del Tribunal Suprem a partir del qual es resol el procediment per espoliació del conjunt històric del Cabanyal-Canyamelar.



Salvem el Cabanyal ha aportat fins ara molts informes d'experts, entre els quals destacava el del Consell Superior d'Arquitectes, que considerava espoli el Pla Especial de Protecció i Reforma Interior que des de 1998 vol dur a terme el Govern municipal del Partit Popular.

Els membres de la plataforma Salvem el Cabanyal han explicat que aquesta és una batalla guanyada, però que encara cal resoldre el recurs interposat per l'Ajuntament davant l'Audiència Nacional espanyola contra l'ordre del Ministeri de Cultura del 4 de gener de 2010, i esperar a veure el paper que té el Ministeri de Cultura del PP.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid